Erős krimivel próbálkozik a TV2

2007.04.26. 10:32

Ma este indul a TV2-n egy újabb krimi, a Különleges ügyosztály (Law & Order: Special Victims Unit) este 11 előtt kerül adásba. Van sok képünk róla.

Az első epizódban rögvest egy kegyetlen, szadista gyilkost kap a néző, aki mielőtt végez Victor Spicer nevű taxisofőr áldozatával, levágja annak nemi szervét. A véres eset nyomába eredve Benson és Stabler azonban kiderítik, hogy a szerencsétlenül járt férfi nem is Spicer, hanem egy szerb menekült volt, akinek a börtönben lévő taxis eladta a vezetői igazolványát. A tettes tehát egyértelműen eltévesztette áldozatát - innen aztán jönnek az újabb bonyodalmak.

Egy kissé naturalisztikus, nem túlzottan finomkodó krimiről van szó, ami a képi világ és a témák (nemi erőszak, kínzás, pedofília, gyermekmolesztálás) miatt nem feltétlenül baj, hogy nem az Egy a 100 ellen jön rögvest. Szexuális témákra fogékony elmebetegek, perverz lények, bestiális gyilkosságok ügyében nyomoz a New York-i csapat, de olyan jól teszi, hogy az USA-ban ez az egyik legnézettebb olyan sorozat, ami eddig még nem jutott el a magyar tévékbe.

Siker az Egyesült Államokban, az abból is látszik, hogy odakint már a nyolcadik évad fut, és lesz folytatás is. Az 1999 szeptemberében elrajtolt nyomozós sorozat 2005-ben nyert Golden Globe-ot (a picit magyar, Mariska Hargitay kapta), Emmyt pedig, több jelölés mellett kétszer is kapott (egy mellékszereplő, Amanda Plummer, 2005-ben, és persze Mariska, főszerepért, 2006-ban). A Különleges ügyosztály még 21 díjat zsebelt be a Golden Globe és az Emmy mellett.

Mariska Magdolna Hargitay 1964-ben született a kaliforniai Santa Monicában, a budapesti születésű Mickey Hargitay (a neves testépítő-színész tavaly halt meg) és Jane Mansfiled lányaként. Szerepelt az Esküdt ellenségek-ben, a Tequila és Bonetti-ben, a Szörny című mozifilmben, az Elbaltázott bankrablás című vígjátékban, a Báránybőrben című thrillerben, a Vészhelyzet kedvelői 13 epizódban láthatták, a Baywatch-ban is felbukkant, és még számos szerepe volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK