Szeszélyes: valamit tudnak

2007.05.02. 13:36

Az nem nagy meglepetés, hogy a Barátok közt vezeti a nézettségi listákat, ahogy Győzike kiváló eredményei láttán sem döbben meg az AGB Nielsen listáit gyakran böngésző olvasó. A teljes lakosságból 1,65 milliós nézőtáborral rendelkezik viszont a 18-49-ben nem annyira erős Szeszélyes, ami azt jelenti, hogy az időseknek bejön Pityesz és Savanya sajátos humora. A múlt héten is RTL-es fölény volt megfigyelhető, a TV2 inkább a Jóban Rosszban számainak örülhetett.

Az év 17. hetében is őrizte előnyét a 27,3 százalékos átlagos nézettséget elérő RTL Klub, miközben a TV2-t általában a tévézők 21,6, az m1-et pedig 13,4 százalék választotta. Közönségarányban az RTL legerősebb napja a hétfői volt, a TV2 vasárnap tűnt masszívabbnak, az MTV egyes csatornája pedig három napon volt 14 százalék felett. A 18-49-es kategóriában az m1 már nem igazán jelentős: az ötven alatti tévézőknél csak 7,3 százalékot ért el a csatorna. A reklámozók célcsoportjában az RTL Klub 28,7, a TV2 pedig 22,9 százalékot jegyzett.

A legkedveltebb műsorok listájának élmezőnyébe nem került új szereplő. Csak a Barátok közt vitte át a kétmilliós határt, hétfőn 2 millió 67 ezer honpolgár követte a Mátyás király téri eseményeket. Győzike magára - és követőire - talált, mert csúnyán elnáspángolta Frei Tamást, ezzel el is vitte az ezüstöt. A bronz a Szeszélyes-nek járt, 1,65 millió magyar tartja viccesnek Csonka Bandi és Antal Imre kettősét. A tíz kedvenc műsorból a TV2 ezúttal csak kettőt birtokolt: ötödik pozícióban találjuk a Jóban Rosszban-t, kilencedik helyre pedig felfért az Egy a 100 ellen szerdai adása. A Cobra 11 elverte a Napló-t, Doktor House a Miami helyszínelők-et gyűrte le, a Fókusz-t pedig többen nézik, mint az Aktív-ot, ami részben a jobb időpontnak is köszönhető.

A 18 és 50 év közti tévézőknél, a Top 30-ban csak RTL-es és TV2-es műsorok találhatóak. 40 százalékos közönségaránynál jobbat ért el a Barátok közt, Győzike, a Vészhelyzet és a Taxi második része, de jól ment az ötödik pozícióban található Heti hetes vagy a keddi Fókusz is. A TV2 a listán a hetedik helyen bukkan fel először, a Pánik a fedélzeten című katasztrófafilm ment jól. A múlt héten pihenő NCIS mellett a Doktor House a csatorna erős sorozata, a morcos doki a 11. helyre érkezett be. Az RTL-es Rettegés foka ismét bizonyított, száz fiatal tévézőből negyven erre a realityre figyelt a múlt héten. A Hősök döntetleneztek a Dr. Csont című krimivel, ugyanakkor nem lenne meglepő, ha ősszel már nem lenne Legyen ön is milliomos!, mivel a célcsoportnál csak a 29. helyen tanyázik a kvíz, 25,9 százalékos közönségaránnyal.

Forrás: [origo]

Az m1 három műsorral véteti magát észre a Top 30-ban, közel egymillió magyart szórakoztatott a Csináljuk a fesztivált című show. Az Ősz New York-ban című romantikus drámán 921 ezren könnyeztek, az ötöslottó sorsolásán pedig 918 ezren rágták véresre körmüket.

A Viasatnál szokás szerint a Miami helyszínelők diadalmaskodtak, 461 ezer tévéző figyelte a nyomozást. A vegasi verzió sem hozott sokkal kevesebb nézőt, ahogy a Manchester United - AC Milan BL-elődöntőn is 424 ezer sportszerető magyar izgult.

A Duna tévén a Lagardere lovag című francia kalandfilm második része okozott komolyabb izgalmat, ezt 176 ezren figyelték - 30 ezerrel többen, mint az elsőt. A megbízható Derrick hozott még 137 ezer határon belüli nézőt a csatornának, de viszonylag sokan követték az Őfelsége kapitánya című angol kalandsorozat szombati részét is.

Kalmár Csaba

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK