Pornó ment a gyermekcsatornán

2007.05.04. 12:06

Kemény pornót sugárzott egy amerikai gyermekcsatorna rajzfilm helyett, igaz, az adást néhány perc után megszakították.

A Handy Manny című rajzfilmsorozat soron következő epizódja helyett vad szexjelenet került adásba New Jerseyben, a Disney csatornán. Mire azonban a meghökkent szülők hozzáfoghattak volna a képernyőn zajló események magyarázatához vagy inkább sietve elkapcsoltak volna, az adás megszakadt, majd hamarosan feltűnt Manny, az ezermester, beszélő szerszámai körében.

A csatorna szóvivője később elnézést kért az előfizetőktől, és programozási hibára hivatkozott. A New York Daily Post című napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint ez nem nyugtatta meg a feldúlt szülőket: "Mindent megteszünk, hogy távol tartsuk a gyereket az ilyesmitől, erre pont egy gyerekprogramban mutogatják a disznóságot" - mondták. Az esettel több száz hírportál foglalkozik, még a Mickey News is ír róla.

Az eset azért is kínos, mert az IP Deutschland és a Carat Expert médiakutató cég által pár hete Kölnben megjelentetett kutatási jelentés szerint sok gyerek egyedül nézi tévét, miközben a szülők nincsenek is velük egy szobában - és ez alighanem az USA-ban is így van.

A három és tizenhárom év közötti gyermekek körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy különböző felhasználói csoportok léteznek. A legtöbben azok vannak, akiket szüleik alig vagy egyáltalán nem befolyásolnak a programválasztás során. A legnagyobb csoportot (34%) mindazonáltal azok alkotják, akik főműsoridőben felnőttekkel együtt nézik a tévét, és nem kezelik a távirányítót. Az ebbe a kategóriába tartozó gyerekek a korosztályuknak szóló programokat egyedül nézik, és viszonylag keveset tévéznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK