A halottlátó médiumról szóló sorozat negyedik évadját is megrendelte az NBC - Patricia Arquette újra akcióba lép. 

Az itthon a TV2-n vetített Médium a manapság divatos misztikus sorozatok tárházát gazdagítja: Patricia Arquette (a szintén természetfeletti jelenséggel foglalkozó Stigmata után) egy olyan nőt alakít, aki képes a halottakkal kommunikálni, és ezzel a rendőrség munkáját is segíti. A karaktert egyébként egy valódi médiumról, Allison Dubois-ról mintázták a készítők (Arquette-et így is hívják a filmben), aki állítólag számos gyilkossági ügyet göngyölített már fel, mégpedig az áldozatok útmutatása alapján.   

A show jelenleg a harmadik évadjánál tart - a legutóbbi szezon átlagosan 8,5 millió nézőt hozott a teljes lakosság körében, így nincs mit csodálkozni azon, hogy az NBC megrendelte a negyedik évadot is. "A Médium egy minőségi műsor, egy kiváló színésszel, amelyhez mindig hűek maradtak nézői" - nyilatkozta a csatorna egyik vezetője, Kevin Reilly. Majd hozzátette, izgatottan várja az új évadot, továbbra is bízva az ötletgazda, Glenn Gordon Caron kreativitásában.

A sorozat egyébként Arquette-nek is meghozta az elismerést, és ezalatt nem csak Reilly dicsérő szavait kell érteni: a színésznő ezért a szerepéért kapta meg az Emmy-díjat (a legjobb drámai színésznő kategóriában), és Golden Globe-ra, valamint a színészek céhe által alapított díjra is jelölték.

A sorozat itthon szerdán kezdett a TV2-n, a Született feleségek után, de idővel elkerült egy elég mostoha sávba: péntek este 11 körül kezd.