Gundel Takács újra képernyőn

2007.05.08. 12:29

A TV2-től az MTV-hez igazolt tévést a repülőtéren értük utol, épp Helsinki felé vette az irányt. Hosszú szünet után újra az m1-re kerül, és a per sem aggasztja.

Gundel Takács Gábor idén januárban intett búcsút a TV2-nek. "A szerződésem az Áll az alku-ra vonatkozott, a vetélkedő pedig véget ért a csatornán. Egyszerűen arról van szó, hogy egy befejezett műsor után megáll az ember, elgondolkodik, és megtervezi a jövőjét. Én egy ilyen válaszúthoz érkeztem" - válaszolta akkor az [origo] kérdésére. Az MTV-hez visszatérő tévésre számítottak volna a TV2-nél, neki szánták az előzetesen 2007 nagy dobásának tartott Egy a 100 ellen-t, így nem is csoda, hogy a váratlan búcsú után a kereskedelmi csatorna ragaszkodott a szerződésben kikötött hat hónapos szünethez.

Mivel Gundel Takács az MTV-nél dolgozni kezdett, nem várt fél évet, per lett az ügyből. Az egyszeri tévéző azt gondolná, hogy ezt a pár hónapot igazán kihúzhatta volna, de a helyzet bonyolultabb: nem lett volna elég kivárni fél évet képernyő nélkül, mert a tiltás mindenféle tévés munkára vonatkozott. A szerződés szerint háttérmunkákat sem végezhetett volna más csatornánál, de a műsorvezető mindenképp dolgozni akart.

Az MTV-n most bukkan fel újra, ő közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivál-t Helsinkiből: épp a repülőtéren csíptük el. "Csütörtökön lesz az elődöntő, szombat este a döntő, így vasárnap jövök haza. Készültem az eseményre, meghallgattam az összes dalt, és bízom benne, hogy Rúzsa Magdi bekerül a legjobb tízbe. Amúgy nem vagyok jó ómen ilyen külföldi eseményeknél, mert 1998-ban Charlie indulásakor is ott voltam (ő igen hátul végzett - a szerk.), de Nagy 'Csonttörő' Janinak sem hoztam szerencsét az amerikai meccsén, mert pillanatok alatt vége lett az összecsapásnak" - mondta.

Gundel Takács viszont jó ómen volt a Játék határok nélkül című sorozatnál, ott a magyarok szépen szerepeltek. "Hat évig csináltam, nagyon szép emlék. Épp most, a reptéren kérdezte egy úr, hogy mi van azzal a formátummal, de a műsor 1999-ben megszűnt, nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. Sajnálom, mert nekem szép emlék" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK