Még három évad jön a Lostból

2007.05.08. 9:08

Az ABC bejelentette: 2010-ben vet véget a Lost sikersorozatának, tehát még három (rövidített) szezont izgulhatnak végig a rajongók.

A Lost két fő ötletgazdája (és a legtöbb epizód írója), Carlton Cuse és Damon Lindelof korábban már beszélt arról, hogy záros határidőn belül szeretnének véget vetni a sorozatnak. Akkor azt mondták, addig szeretnék ezt megtenni, amíg a show a csúcson van, amíg van benne elég kreatív energia - egyszóval nem szeretnék megvárni a kifulladást.

Lindelof régóta hajtogatja, hogy szerinte körülbelül száz epizódot lehet kihozni a sorozatból úgy, hogy az nem válik unalmassá. "Itt van az a határ, ahol még meg tudjuk csinálni úgy a Lost-ot, hogy nem készült egyetlen rossz évad sem, és el is mondtuk a történettel, amit akartunk" - nyilatkozta.  

Nos, ezt kicsit túllépik a készítők, ha minden a tervek szerint halad, hiszen az ABC közleménye alapján összesen 117 epizódra számíthatunk. Bejelentették ugyanis, hogy a Lost 2010-ben ér véget, a maradék három szezon viszont nem a megszokott hosszúságú (vagyis 22-24 részes) lesz, hanem egyenként 16 epizódot ölel majd fel.

Így tehát az első három szezon 69 epizódjával lesz meg a 117 - remélhetőleg addigra Cuse és Lindelof elvarr minden szálat, a nézők nem maradnak tele kérdésekkel, mint az eddigi évadok végén. Cuse szerint ez igen komoly kreatív feladatnak ígérkezik, így a stábtagok már most készülhetnek a három év múlva esedékes fináléra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK