Álhonlapok és blogger sorozathősök

2007.05.14. 9:36

Számtalan olyan internethasználó akad, aki blogot vezet, sőt odáig is eljutottunk, hogy már nem csak hús-vér emberek osztják meg gondolataikat az internetezőkkel: sorozathősök is sűrűn nyúlnak a billentyűzethez. Nézzük hát, miről ír internetes naplójában a Hősök Hirója, és milyen pletykákat osztanak meg velünk a Grace klinika mellékszereplői!

"A férfi, akit megmentettem, magas volt és fekete. Nagyon komolynak látszott. Még csak nem is mosolygott. A fia kedvesnek tűnt, de ő sem mosolygott. Hősnek lenni így is hálátlan feladat, de legalább mosolyognának" - írja naplójában Hiro Nakamura, a Hősök egyik főszereplője. Az idő megállítására képes japán fiú gondolatait éppenséggel az őt alakító színész, Masi Oka veti képernyőre, aki talán a legelszántabb bloggolónak tűnik, legalábbis tévés körökben.

Szinte megszállottan tölti fel az újabb és újabb bejegyzéseket, melyekben nem csak a sorozatbeli történésekre reflektál, de egész Amerikát megpróbálja leírni egy japán szemével - a színész persze itt is a szereppel takarózik, hisz ő maga hatéves kora óta Los Angelesben él, nem tudja teljesen kívülről látni választott hazáját.

Nincs mit csodálkozni azon, hogy Oka ennyire rákapott a bloggolásra, hisz régóta szerelmese a számítógépnek: egyik diplomáját számítástechnikából szerezte, első munkáját pedig George Lucas már-már legendássá vált trükkgyártó cégénél, az Industrial Light & Magicnél kapta. A színésznek a sűrű bejegyzések mellett még arra is jut ideje, hogy különféle rejtvényeket, kirakókat rejtsen el a blogban (valószínűleg ezek kiötlése sem esik nehezére, hisz a való életben is igen magas az IQ-ja), sőt a naplóbejegyzések dátumát is csillagidő szerint adja meg, nem hazudtolva meg Hiro Star Trek iránti rajongását.

A Hősök stábjából egyébként nem Oka az egyetlen, aki blogot vezet: a rendező-producer, Greg Beeman például a forgatás kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket, "leleplezve" egy-két technikai trükköt is. Azon túl, hogy Beeman a maga nevében, Oka pedig karakterét megszemélyesítve írja a bejegyzéseket, van még egy fontos különbség a két blog között: Beeman kezdeményezése magánjellegűnek tűnik (nem a sorozatot adó NBC honlapján fut), Hiro blogja viszont a csatorna ötlete volt, csak épp Oka az, aki kivitelezi.

Az NBC egyébként más helyütt is él a bloggolás lehetőségével, csak hogy ezzel is közelebb hozza a nézőkhöz egy-egy sorozatát: legújabban Frank Talk címmel hoztak létre internetes naplót, melyet az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock egyik szereplője "ír" - e mögött szintén a sorozatbeli karakter megszemélyesítője, Judah Friedlander áll. Ebben a naplóban külön csavar, hogy a bejegyzések az amúgy is egy show kulisszái mögött játszódó sorozat kulisszái mögé is betekintést engednek.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK