Hetedik éve rendezik meg a rangos zenei díjátadót, a VIVA Cometet. Megvannak a jelöltek, a döntő június 21-én lesz.

 

A "legjobb együttes" kategóriában idén ötödszörre kapott jelölést a Crystal együttes. Mellette még a Club54, a Hooligans, a Nox és a Tankcsapda mérkőznek meg a gömbért. A "legjobb férfi előadók"  között vannak újak, visszatérők és olyanok is, akik évek óta folyamatosan hallhatók-láthatók. Ákos, Gáspár Laci, Mester Tamás, Puskás Peti és Rácz Gergő közül választhatnak a fiatalok. A "legjobb női előadó" kategóriában három megasztár, egy tini és egy tapasztalt énekesnő csap össze: Rúzsa Magdi, Baby Gabi, Bartók Eszter, Lola vagy Szabó Eszter örülhet a végén - nem lenne nagy meglepetés, ha előbbi nyerne.

A "legjobb új előadók" mezőnye az egyik legvegyesebb mezőny, itt küzd a Cozombolis, Frenk, Josh és Jutta, Mark és a No Thanx. A "legjobb videoklipet" egy szakmai zsűri fogja kiválasztani, öt kisfilm esélyes a győzelemre. Versenyben Rúzsa Magdi az Aprócska blues-zal, Ákos (Adj hitet), Frenk (1formaság kora), Varga Zsuzsa (Be Infected), és Majka a Csak méreg-gel.

tankcsapda.hu

Lukács László, Tankcsapda

A "Magyar könnyűzenéért VIVA Comet"-díjat idén az R-Go kapta. A többi kategória nyerteseiért még június 21-ig izgulhatnak a nézők-zenészek-producerek, amikor egy díjátadó show keretében a SYMA Csarnokban megtudhatják, hogy kik lesznek az idei nyertesek.

Forrás: VIVA