Beismerte bűnét a Szökés fegyence

2007.05.22. 8:56

A május 21-i tárgyaláson beismerte bűnösségét Lane Garrison, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak - az ítéletet augusztusban hirdetik ki.

A Szökés Tweenere, vagyis Lane Garrison a valóságban nem hogy megszökött volna, de egy lépéssel közelebb került a börtönhöz azáltal, hogy hétfőn a bíróság előtt is beismerte: ittasan ült autójába, amivel egy tinédzser halálát okozta. Az ítélethirdetésre augusztus 2-án kerül sor -, ha a színész ellen ítélnek, akkor akár hat év nyolc hónap börtönbüntetést is kaphat.

Garrison tavaly decemberben okozta a halálos kimenetelű balesetet: épp három tinédzsert furikázott Beverly Hills utcáin, amikor sportkocsijával egy fának csapódott. Egyik utasa, egy tizenhét éves fiú életét vesztette, a velük utazó két tizenöt éves lány megúszta sérülésekkel. A szemtanúk szerint a színész ittas volt, és azóta a rendőrségi vizsgálat is bebizonyította, hogy Garrisonnak a megengedettnél magasabb volt a véralkoholszintje, ráadásul kokainfogyasztásra utaló nyomokat is találtak a vérében.

A nyomozás lezárulta után, márciusban kezdődött meg a per, melynek során a színész ügyvédje először azzal védekezett, hogy a színész csak egy pohár alkoholt ivott a baleset előtt. Ezt támasztották volna alá a szemtanúk ellentmondásos beszámolói is, voltak ugyanis, akik úgy emlékeztek, hogy a színész egy buliról ment el a három tinédzserrel, mások viszont váltig állították, hogy a baleset még az ominózus buli előtt történt.

Úgy tűnik, az ügyvéd végül meggondolta magát, így Garrison mind a gondatlanságból elkövetett emberölés, mind az ittas vezetés vádját magára vállalta, talán enyhébb büntetésre számítva ezzel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK