Szétválnak az Olsen ikrek

2007.05.25. 8:46

A jobbára családi filmekből ismert ikerpár egyik tagja, Mary-Kate pályafutása során most először forgat testvére nélkül: egy feketekomédia-sorozatban fog feltűnni.

Weeds (vagyis ) című sorozat 2005 óta fut a Showtime műsorán, és abban az évben a csatorna legnézettebb produkciójává vált. A széria augusztusban folytatódik a harmadik évaddal: a szezon tizenöt epizódjából tízben Mary-Kate Olsen is szerepelni fog. Talán mondanunk sem kell, hogy ezúttal nem gyerekfilmről van szó, a címbeli fű ugyanis korántsem a szép, zöld gyepre, hanem a marihuánára utal.

"A Weeds nem egy főidőbe illő családi film. Ez egy felnőtteknek szóló sorozat, felnőtteknek való konfliktusokkal. A közönség eddig Mary-Kate egy bizonyos oldalát ismerhette meg, de most egy teljesen más arcával mutatkozik be" - nyilatkozta a szerepről a sorozat ötletgazdája és producere, Jenji Kohan.

Az új karakter abban is különbözik Olsen eddigi szerepeitől, hogy ezúttal nem lesz ott mellette testvére, Ashley, akivel pedig minden eddigi filmet együtt forgattak. Az 1986-ban született ikrek kilenc hónaposak voltak, amikor először szerepeltek filmben: ez volt a Bír-lak című vígjátéksorozat. Itthon talán a hatévesen forgatott Irány a nagyi! volt az első ismertebb munkájuk, de láthattuk őket például a Két tojás száz bajt csinál című tévéfilmben is.

Kicsit nagyobbacskán már felnőttes gondokkal küszködő kamaszokat játszottak a So Little Time című sorozatban, melyet Az ikrek Malibuból címmel idehaza is figyelemmel követhettünk a Jetixen. A lányok aztán már nemcsak színészi, de bizonyos esetekben produceri feladatokat is elláttak egy-egy készülő filmnél, 2006-ban pedig saját tévéshow-ba fogtak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK