Nyáron köztudottan kevesebbet tévéznek az emberek, köszönhetően a jó időnek: lehet a szabadban is lenni, nem kell a molyrágta kanapén ülni egykedvűen. De az egész napos henyélés, szörfözés, gumimatracfújás, fagyizabálás, túl mohó gyerekekkel való kiabálás, ismétlődő fürdés, magazinolvasgatás, szúnyogvadászat, sörözés, büfé előtti ácsorgás után este akár le is lehet rogyni a képernyő elé. A magyar tartalmakkal a közeljövőben foglalkozunk összeszedetten, most nézzük, mit néznek az amerikaiak!

Nyár elején, amikor a magyar adók átállnak az ismétléses üzemmódra, az USA-ban új sorozatok, show-k, realityk debütálnak - persze az igazán nagy dobások ott is őszre várhatóak. Kicsit körülnéztünk az újdonságok között, a napokban megjelenő sorozatok közt biztos van olyan is, amit majd láthatunk a hazai képernyőkön is. Lesz (van) sorozat tiniknek, katonás, akad terrortámadásos darab és több humoros próbálkozás, és olyan is, ami talán el sem indul.

A Hidden Palms a CW-n egy tizenhat éves főszereplővel bír, akinek édesapja egy évvel korábban öngyilkos lett - és ennek Johnny ráadásul tanúja volt. A gondtalanság után zűrös szakasz következik az életében, még az elvonót is megjárja. Jelenleg a napfényes és gazdag Palm Springsben él édesanyjával és nevelőapjával, ahol rájön, hogy az idilli környezetben, a gondtalannak tűnő szomszédok életében sötét titkok rejlenek. Persze a gyönyörű lányok és a szerelem sem hiányozhat, hogy teljes legyen a tini életérzés.

A főszereplőt, Michael Cassidyt a Tudom, mit tettél tavaly nyáron-ból és a Narancsvidék-ből ismerhetjük, a tinisoap ezekkel, és a szintén titkokat boncolgató, és felszín alá néző Született feleségek-kel mutat rokonságot. Kevin Williamson producer keze alól került ki a Dawson és a haverok, valamint a Sikoly, ez várakozásokat kelthet azokban, aki fogékonyak a középiskolások életéről szóló mozgóképekre. Azt már mondani sem kell, hogy a megcélzott nézők nem a nyugdíjas korosztályból kerülnek ki (a csatorna sem a hatvan felettieknek próbál kedvére tenni), bár a medenceparton koktélt iszogató fiatalok látványa közülük leültethet majd néhányat a tévé elé. A csatorna mindseason-sorozatnak szánta, nyolc dózist rendelt meg - ám nem indult el tavasszal, csak most, a napokban.

A Traveler egy nagyon várt darab, mely szintén midseason-sorozatnak indult volna, de erős csúszás következett be, nem jött a februári rajt. Erős a gyanúnk, hogy itthon az RTL-re kerül majd idővel. Három srác áll a történet középpontjában, akik az egyetemről ismerik egymást. Együtt nyaralnak, épp egy múzeumban vannak, amikor terroristatámadás éri a New York-i épületet, kettejükből a robbantás fő gyanúsítottjai lesznek. Abban reménykednek, hogy a harmadik barát (aki a robbanás előtt hívja fel őket utoljára, a "bocs, de ezt meg kellett tennem" szöveggel) tisztázza őket, de az eltűnik, sőt, még létezését sem tudják bizonyítani. Megszöknek, és az igazság nyomába erednek, természetesen az FBI és a kormány belekeveredik a történetbe - úgy tűnik, egy összeesküvés van a háttérben, azaz a Lost és a Szökés rajongóinak ajánlott.

A pergő ritmusú, akcióhegyeket kínáló sorozat flashbackekben mutatja be a főszereplők közös múltját, az utat a jelenig. A címet nem írtuk el, nem az utazás szó angol megfelelője, hanem a titokzatos harmadik jó barát, Will családneve, mely egy l-lel írandó. David Nutter rendező kezét több sikeres sorozat dicséri (például az X-akták, Vészhelyzet, Smallville, de egy Maffiózók-at is rendezett), a színészek egy része is felbukkant már máshol, lesznek ismerős arcok.

Hidden Palms:


A Pirate master a CBS-en: ez nem más, mint a Survivor alkotójának új valóságshowja, melyben kincseket keresnek a szereplők. Méghozzá egy kalóztörténet részeként, hiszen egy hajón kell élniük 33 napon keresztül, és térképek alapján keresni az egymillió dollárnyi zsákmányt. A Karib-tenger kalózai és a Survivor 13 héten át tartó keresztezésében egyszerre fognak együttműködni és versenyezni a résztvevők. Nyolc férfinak és nyolc nőnek korhű ruhákban kell élnie, és 250 évvel ezelőtti menüt fogyasztani, miközben mindent megtesznek, hogy túléljék a heti selejtezőt. A Survivor rajongóinak biztos tetszeni fog, mert ugyanaz a világ köszön majd vissza, a kérdés, hogy mennyi van még ebben az ötletben. Tény, hogy a forgatás helyszíne és a vitorlás egyaránt csodaszép, és a szereplők közé is kerültek szemrevaló példányok mindkét nemből.

Traveler:


A The Starter Wife minisorozat az azonos című bestseller alapján készült Debra Messing (Will és Grace) főszereplésével. Egy hollywoodi stúdió feje válik el a történet főszereplőjétől, akinek új életet kell kezdenie, és közben megtalálnia önmagát. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen egyik pillanatról a másikra fordulnak el tőle barátai, lesz kegyvesztett a partikon, és a klubokban, szóval kiűzik a paradicsomból. Érdekesség, hogy az eredeti könyv íróját, Gigi Levangie-t ott találjuk a producerek között, és a szereposztás sem ígérkezik rossznak. Párhuzamként megint a Született feleségek-et emlegethetjük, hasonló a film humora is, amúgy az egyedüllét problémakörében is nehéz lesz újat mondani.