12 hetet kapott kiemelt műsorsávban a nagy promócióval startoló, az USA-ban ragyogó nézettséggel futó Címlapsztori - de itthon nem kellett a kutyának sem.

A közelmúltban inkább a TV2-re volt jellemző, hogy nagyszerűnek ígérkező sorozatokkal csekély, de legalábbis a vártnál haloványabb nézettséget érjen el (A médium, 4400, Hősök), de most az RTL Klub is beleszaladt egy olyan sorozatba, ami többet ígért, és igen keveset nyújtott. Ilyenkor a csatornák kénytelenek új, persze eldugottabb időpontot keresni a korábban dédelgetett kedvencnek: szóval az eb mehet a kanapéról a hátsó kertbe, hol kopott, kiszáradt fű, és szálkás, barátságtalan kutyaház várja.

Az Ugly Betty (Címlapsztori) nagy reklámkampánnyal megtámogatva érkezett Magyarországra, de az RTL Klub hiába próbálta bizonygatni a tévézőknek, hogy ez egészen más, mint a Betty, a csúnya lány, a Lety, a csúnya lány, vagy a Lisa csak egy van - a nézőnek vélhetően kissé elege lett az ódivatú, béna kardigánban fontoskodó, előnytelen hajat viselő, fogszabályzóval mesterségesen elcsúfított nőkből. A hazai nézőt nem érdekelte, hogy a Címlapszori már nem kolumbiai vagy német gyártmány, hanem amerikai, nem napi, szinte végtelenített telenovella, hanem rendes heti sorozat, jóval komolyabb költségvetéssel.

Bettynek túl jó volt a szombat este, nem tudott élni a lehetőséggel. Legutóbb, fél nyolcas kezdéssel csak 17,6 százalékos közönségarányt ért el a célcsoportban, ami a csatorna átlagához képest nagyon komoly mélypont - és ilyenkor az is számít, hogy egy cudarul teljesítő műsorelem, az utána következő film vagy show nézettségére is (negatív) hatással van. A teljes lakosságnál 13,8 százalékot ért el, azaz még nyomasztóbb az eredmény, így nem is csoda, hogy betelt a pohár. Bettynek mennie kell.

Az USA-ban ilyen kudarcok után menten levennék a műsorról America Ferrerát és a többieket, de itthon nem így megy - és szerződések is kötelezik a csatornákat, hogy a megvett műsorszámokat le is vetítsék. Betty tehát túlél mindent, és vasárnap délután próbál bizonyítani: a műsorújság szerint a Smallville lesz az egyes számú riválisa.