Mogyoróval könyörögték vissza a Jerichót

2007.06.07. 10:30

Hét epizód erejéig biztosan visszatér a CBS-re a korábban "halottnak nyilvánított" Jericho, mert a nézők túl sok mogyorót küldtek a csatornának.

A rajongók legnagyobb megrökönyödésére a Jericho-t nem tervezte be a CBS az őszi műsorkínálatba, pedig az első évad úgy ért véget, hogy számos kérdést hagyott megválaszolatlanul. A nézők azonban úgy gondolták, hogy az atomkatasztrófa utáni kisváros rejtélyeit illene még felgöngyölíteni, így sokan levelet írtak a csatornának, de voltak, akik ennél egyedibb húzásban gondolkodtak.

A záróepizód egyik jelenetére utalva néhány rajongó kitalálta, hogy az azonnal törölhető e-mailek helyett küldjenek inkább mogyorókat a CBS-nek. Megalakult hát a Nuts to CBS-mozgalom, ami azt jelentette, hogy a csatorna székházát szó szerint elöntötte a mogyoró - egy hét alatt több mint három tonnát hordtak össze a lelkes tévénézők.

Pontosabban nem ők maguk hordták össze, hiszen a tetemes mennyiséget a NutsOnline honlapon rendelték meg, melyen külön részleget is alapítottak a Jericho-rajongók számára - itt most egy izmos mogyoró hirdeti a győzelmet. Alatta olvashatjuk a CBS Entertainment elnökének, Nina Tasslernak június 6-án kelt levelét, melyben biztosítja a mogyoróküldőket a sorozat felélesztéséről. 

A közvetlen hangú levélben (mely a Wow! felkiáltással kezdődik) azt írja Tassler, hogy még legalább hét epizód készül a Jericho-ból, melyek jövőre kerülnek adásba. A szálakat így biztosan elvarrják, de ha a ráadás sikeres lesz, még az is lehet, hogy tovább folytatják a sorozatot. Ehhez azonban már több nézőre, és nem mogyoróra lesz szükség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK