Maffiózók: egy korszak vége

2007.06.11. 10:29

Az HBO vasárnap vetítette a Maffiózók záró epizódját: a stábtagok együtt nézték végig Sopranóék utolsó kalandját.

Június 10-én lezárult egy korszak: a 86. epizóddal véget ért az először 1999-ben látott Maffiózók. A show már indulásakor igen nagy népszerűségre tett szert, és a kritikusok is váltig dicsérték, mondván, hogy megújította a tévésorozat műfaját. A hat évad során a sorozat számos Emmy- és Golden Globe-díjat is bezsebelt, és legalább ötven országban vetítették/vetítik - nálunk 2000 februárjában debütált az RTL Klubon.

A Maffiózók nehezen búcsúzott el a nézőktől: a hatodik szezonra már azt mondták a készítők, hogy az lesz az utolsó, de aztán mégis meggondolták magukat - új évadba viszont már nem vágtak bele, helyette fél megoldást választottak: a hatodik évad tizenkét része mellé még kilenc epizódot rögzítettek, amolyan levezető jelleggel.

Miután megszületett a terv, hosszú bérharc bontakozott ki a pénzemberek és a színészek között, két szereplővel csak az utolsó pillanatban sikerült megegyezni. Ezután pedig a főszereplő, James Gandolfini karambolozott robogójával, így térdsérülése miatt csúszott a forgatás - az eredetileg január-februárra tervezett finálét csak most vasárnap láthatták a nézők.

HBO

A búcsúra maguk a stábtagok is kíváncsiak voltak, így együtt ültek le a képernyő elé. A Bobby Bacalát alakító Steve Schirripa a Music Televisionnek nyilatkozott a közös tévézésről: "Nagyon közeli barátok vagyunk, így a finálét is együtt nézzük végig. Hiányozni fog a történet, a barátok, a producerek, a rendezők... fantasztikus tapasztalat volt. Olyan helyzetbe kerültünk, amely talán soha nem fog újra létrejönni, akármit is csinálunk. Együtt valami különlegeset tettünk, nem hiszem, hogy ez még egyszer összejönne."

KAPCSOLÓDÓ CIKK