Kolumbiai telenovellára vágynak az NBC-nél: az amerikai csatorna egy olyan szériát alakít át, melyben a főszerep egy olyan kislánynak jut, akinek legnagyobb vágya, hogy méretes szilikonmellei legyenek.

Az amerikai NBC egy kolumbiai telenovellát nézett ki magának, és a napi vetítésű produkcióból várhatóan heti egyrészes sorozat lesz majd.

Ilyesmi történt a szintén Kolumbiában született, 1999 és 2001 közt aratott Bettyvel (Yo soy Betty, la fea) is, aki Ugly Betty címen reinkarnálódott az USA-ban, és aratott zajos sikereket. Itthon már nem kedvelte annyira a nép, a szombat esti sávból száműzte is az RTL Klub.

A Sin tetas no hay paraíso (Mellek nélkül nem jő el a Paradicsom) 2006-os termék, a kolumbiai Canal Caracol ért el vele jelentősebb sikereket. Nem is írnánk róla, ha nem lenne benne a lehetőség, hogy - akárcsak az eredeti és a koppintott Betty - ez is feltűnjön valamelyik hazai tévén, egy éven belül. A telenovellát a szomszédos Venezuelában is imádták, a spanyol Telecinco pedig megvette a vetítési és a remake-jogokat is.

A sztori központjában a María Adelaida Puerta alakította Catalina áll, egy 17 éves leány, Pereira városának egyik szegénynegyedéből. A kis hölgy prostituálódik, kokainkereskedőkkel (helyi szlengben "traquetos") fekszik le, hogy a tőlük kapott pénzből mihamarabb nagy melleket csináltasson magának. Barátnői ilyesfélével rendelkeznek, így nagy az irigység.

Pereira nem egy kilátástalan koszfészek, 421 ezer lakossal bír, az ország egyik gazdasági központja. A városban még tüntetések is voltak a telenovella sugárzása ellen, mert a lakosság egy része úgy érezte, hogy a várost rossz színben tünteti fel a Gustavo Bolívar által írt könyv alapján készült mű, mivel a nézőnek azt sugallja, hogy ott jóformán csak kábítószer-kereskedők, korrupt tisztviselők és prostituáltak élnek.