A lépcsőn érjük utol azt a tehetséget is, aki hetvenhat évesen, komoly lendületével legalább annyira hatással volt a tévésekre, mint produkciójával. A saját bevallása szerint városszerte Carusóként ismert öregúrból árad az energia, rendszeresen fellép azzal, hogy operaénekeseket utánoz. Sajnos a repertoárnak csak töredékét adhatta elő az idő szűkössége miatt, de úgy érzi, hogy nagyot énekelt, van esélye a továbbjutásra. Azt meséli, kényszerűségből lett segédmunkás, az énekesi karriert kellett beáldoznia egy malomban végzett, hanggyilkos, poros munkára, de nem adta fel, énekel a mai napig. Hogy bebizonyítsa, van, amit nála jobban senki nem csinál meg az egész országban, áriázni kezd nekünk is - egy idő után mi is kénytelenek vagyunk időhiányra hivatkozni.

Fotó: Pályi Zsófia

A szerkesztőket kérdezzük, hogyan bírják a gyűrődést, azt mondják, kevés az öncélú bohóckodás, és van sok értékes produkció, amely miatt érdemes itt lenni. Ördög Nóra szerkesztőként sok castingon részt vett már, ezért rutinos ebben a munkában, ehhez képest rögtön az elsők között látott egy produkciót, amelyen úgy nevetett, hogy a könnyei azonmód lemosták a sminkjét.

A főszerkesztőt arról faggattuk, hogy milyen műfajjal lehet a műsorba kerülni: abban megegyezünk, hogy a sok énekes miatt közülük csak a legjobbak kerülhetnek képernyőre. Mivel szeretnék, ha minél színesebb lenne a műsor, ezért keresik a változatosságot, ami persze nem jelenti azt, hogy minden különlegesség automatikusan bekerülne. Mégis, azt tanácsolhatjuk ezúton annak, aki magyarnóta- és medvetáncoltatás produkcióval is készül valamelyik előválogatásra, hogy inkább az utóbbit adja elő, ezzel nagyobb az esélye.

Terray István