Két, általa halálosnak tartott fenyegetést is kapott a Big Brother-házból rasszista megjegyzése miatt kipenderített Emily Parr.

Alig egy héttel beköltözése után már távoznia kellett a Big Brother-házból a 19 éves Emily Parrnak, mert "niggernek" nevezte egyik lakótársnőjét. Bár mind a producerek, mind a leniggerezett versenyző elfogadta, hogy Parrból nem a faji rosszindulat szólt, a műsort leadó Channel4 kijelentette, hogy rasszista felhangú kijelentéseket semmilyen formában nem tűr meg a programban. 

A brit tévétársaságnak nyomós oka volt az azonnali és kemény fellépésre, az előző, januárban lefutott Big Brother ugyanis a brit televíziózás talán legnagyobb - nemzetközi diplomáciai szintre hágó - botrányába fulladt. A csupa (B kategóriás) hírességet felvonultató VIP-kiadásban Shilpa Shetty indiai színésznőt támadták a többiek származása miatt - egy ízben az általa készített csirkét is vonakodtak megenni, mivel a nő a kezével érintette azt.

Az akkori főkolompos, Jade Goody később teljesen kiborult az őt ért támadások miatt, állítólag pszichiátriai kezelésre is szorult, mert nem bírta elviselni, hogy mindenki utálja őt. Emily Parr is már ott tart, hogy nem mer kimenni a házból: az egyik vezető közösségi oldalon, a MySpace-en található adatlapján két fenyegetést is kapott, melyekben azt ígérik neki, hogy el fogják kapni - Parr szerint meg akarják őt ölni.

A lány egyébként több fórumon is elmondta, hogy a nigger szót fekete barátai is használják, méghozzá nem negatív értelemben, hanem a haverság jeleként, de ennek ellenére megígérte, hogy nem fogja többet használni a tiltott kifejezést.