Az HBO Winston Churchill II. világháborúban betöltött szerepét vizsgálja - nem ez az első ilyen vállalkozásuk.

Az HBO 2002-ben adta le a The Gathering Storm című minisorozatát, amely Churchill addig jóformán ismeretlen magánéletét, vagyis feleségével, Clementine-nal való házasságát tárta a nézők elé. A mostani produkció tulajdonképpen ennek folytatásaként, illetve kiegészítéseként készül, tekintve, hogy a brit politikus II. világháborúban betöltött szerepét vizsgálja.

Ennek megfelelően az új sorozatnak a Chruchill at War, vagyis Churchill a háborúban címet adták készítői: a műsor terve már korábban felmerült, de a megfelelő női főszereplőt csak most találták meg a producerek a Tumbleweeds-ért Oscarra-jelölt Janet McTeer személyében - a színésznő egyébként Kenneth Branagh legújabb Shakespeare-adaptációjában, az Ahogy tetszik-ben is szerepel, melyet szintén az HBO-n láthatunk a közeljövőben.

A Churchill at War egyébként a tervek szerint 2008-ban kerül képernyőre, Brendan Gleesonnal (a Harry Potter és a Tűz Serlege félszemű tanárával) a címszerepben. A 2002-es előzmény e tekintetben is igencsak feladta a leckét, hiszen amellett, hogy 3 Emmy- és 2 Golden Globe-díjat nyert, a Churchill házaspárt olyan színészek személyesítették meg benne, mint Albert Finney és Vanessa Redgrave.