Nyaranta, aki csak teheti, megpróbálja vízparton, sörrel vagy fagylalttal a kezében átvészelni a forróságot. A kedvelt helyek skálája az Omszki-tótól a Copacabanáig terjedhet, persze ez inkább csak pénztárcafüggő, hiszen valószínűleg mindannyian szívesebben süttetnénk a hasunkat a pálmafák alatt, mint a Szentendrére igyekvő kocsisor árnyékában. Jobb híján a tévében is kiélhetjük víz iránti vágyunkat, hiszen számos olyan sorozat akad, amely tengerpart mellett játszódik, esetleg kifejezetten a vízi kalandokra épít - ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót, nem rangsorolva, csupán ömlesztve.

Baywatch

Hol játszódik?
Az eredeti sorozat Kalifornia, közelebbről a Los Angeles-i Santa Monica partjainál, utána forgattak Hawaii-on is. A kisvárosban a Csendes-óceán turistáktól zajos partja, sétálóutcák és trendi éttermek várják a látogatókat.

Miről szól?
A Los Angeles-i vízimentők stresszes munkájáról, akiknek az állandóan tömött parton kell ügyelniük a fürdőzők biztonságára. Van, hogy cápaveszély miatt kell kiüríteni a strandot, máskor egy hatalmas vihar elől kell beterelni a fürdőzőket - persze mindig akad egy-két engedetlen polgár, akinek aztán aggódhatunk az életéért. A vízimentőknek bűnözőkkel is sokszor meggyűlik a baja, de olykor becsúszik egy-egy lazább rész is, amikor "csak" egy túlhajszolt kollégát kell újraéleszteni.

Kik a szereplők?
A főszerepet David Hasselhoff játssza, akiről mostanság már csak alkoholproblémái kapcsán lehet hallani. Viszontláttuk az E.T.-ben még kislányként szereplő Erika Eleniakot, és a vízimentők között volt Pamela Anderson is, akire még így, negyven felett is bíznak bikinis szerepet.

Miért szeretjük?
Mert ez volt talán az első olyan sorozat, amely a tengerpartok örökké napfényes világába kalauzolt minket, akiknek csak a Balaton jutott. Mellesleg azóta se nagyon láttunk ennyi lassított felvételt fürdőruhás lányokról, és itt még David Hasselhoff is jól nézett ki. A nézőknek nagyon tetszett a műsor, a Guinness Rekordok könyve szerint ez volt a világszerte legnézettebb sorozat, összesen 1,1 milliárd nézővel.