Megvan a legnagyobb sláger

Vágólapra másolva!
A nézők szavazatai alapján a Holnap hajnalig című sláger lett a legnépszerűbb a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című műsor-sorozatának döntőjén.
Vágólapra másolva!

Pásztor László, Jakab György és Hatvani Emese közös szerzeményét Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán adta elő a Jövő Háza Központban, a Csináljuk a fesztivált! pénteki döntőjén. A nézőket természetesen ezúttal is Harsányi Levente és Korda György kalauzolta a slágerek között.

A döntőbe került 12 dal közül a legtöbbnek Szenes Iván írta a szövegét. Két olyan előadóművész - illetve általuk előadott dalok is - szerepelt a legjobbak között, akik ma már nincsenek az élők sorában. A közönség nem feledte el tehát Cserháti Zsuzsát - akinek a Kicsi, gyere velem és a Boldogság, gyere haza című száma is a 12 döntős közé került - valamint Máté Péter Elmegyek és a Te ott állsz az út végén című örökzöldjeit.

A régi slágereket a ma sztárjai adták elő a döntőn: Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán kettősén kívül Stohl András, Kozma Orsi, Keresztes Ildikó, Csonka András, Gallusz Niki, Falusi Mariann, Tóth Vera, Péter Szabó Szilvia, Szolnoki Péter, Pély Barna és Ördögh Tibor (Csipa) vett részt a műsorban.

A januárban indult adás 21 fordulóját a felnőtt magyar lakosság 10,5 százaléka látta, adásonként átlagosan 824 ezer fő. A legnézettebb műsorok idején több mint egymillióan ültek a tévé képernyője előtt, de előfordult, hogy a másfél milliót is meghaladta a nézők száma, lekörözve ezzel a kereskedelmi csatornák ugyanabban az idősávban sugárzott műsorait.

Tavaly az [origo] Álomsláger-választásán olyan dalok jutottak be a Top 10-be, mint a Valami véget ér a Bonanza Banzaitól, Presser Gábor Nagy utazás-a, a Republic 67-es út-ja, a Tankcsapda Mennyország Tourist-ja vagy a Gyöngyhajú lány az Omegától - a győztes végül Máté Péter Elmegyek című szerzeménye lett.