Live Earth: rámozdult a Cool és az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Rekordhosszúságú élő közvetítésre készül a Cool TV a Live Earth kapcsán, összefoglaló lesz az RTL Klubon.
Vágólapra másolva!

A Live Earth egy 24 órás, monstrekoncert. 2007. július 7-én, szombaton rendezik: bővebben itt.

Célja, hogy összehozzon több mint150 fellépőt és legalább kétmilliárd emberhez szóljon, így próbálva meg felhívni a világ figyelmét a globális felmelegedésre és a természet értékeinek védelmére.

Az eseményeket mintegy 120 országban közvetíti majd a televízió, a rádió, valamint az internet. Magyarországon csak a Cool TVközvetíti élő adásban a 26 órás eseményt. Július 7-én,szombaton 8:30-tól várják a Cool műsorvezetői a képernyő elé a nézőket és egészen vasárnap 11:00-ig követhetik velük együtt a történéseket, megszakítás nélkül.Összesen több mint 26 óra egyenes közvetítést sugároz majd a Cool, hasonló vállalkozásra a magyar televíziózás történetében még nem volt példa.

Nagy kihívás lesz ez a csatornának és a műsorvezetőknek is. A legnagyobb feladat Horváth Évára hárul; 12 órás munka vár majd rá, amelyből 8 órán keresztül folyamatosan vezeti az élő adást. A többiek sem maradnak el tőle: Mák Kata, Orosz Barbara, és Müller Attila 10-10 órát tölt majd a stúdióban. Leo és Valkó Eszter is kiveszi részét a nemes feladatból, többször is találkozhatunk velük a koncert alatt. A műsorvezetők a stúdióból közvetítik a koncert eseményeit, a hazai sztárvilág alakjai is csatlakoznak majd hozzájuk.

A monstre világkoncertről háromórás összefoglalóban számol be az RTL Klub is, amely vasárnap 0:25-től lesz látható a képernyőn. Az összefoglalót jövő vasárnap reggel 7 és 10 között ismét műsorra tűzik.