A tévétörténet legjobb vegyes párosai

2007.07.10. 16:01

Mulder és Scully (X-akták)

Tűz és víz, vagy ég és föld akár szó szerint is. A természetfölötti jelenségekkel foglalkozó, munkájába belegubódzó, húga gyermekkori (és állítólagosan ufók általi) elrablását máig ki nem heverő, igazi hívő nyomozó rengeteg jelenséget az égiek, a földönkívüliek segítségével magyaráz(na), míg a hasonlóképpen szinte csak a munkájának élő, orvos-nyomozó, de javíthatatlan szkeptikus Dana Scully két lábbal áll a földön (még akkor is, ha furcsa lábnyomok vannak az agyagban). Ő minden természetfölöttinek tűnő jelenséget racionálisan megmagyarázhatónak tekint, ebből persze sok vita származik.

Amellett, hogy kettejük folytonos évődése s a köztük lévő hol szakmai, hol szexuális feszültség az X-akták-nak csak mellékszála volt, mégis legtöbbször nem az aktuális szörnyek, hanem maguk a karakterek tartották életben, a sok ötlet ellenére néha bizony ismétlődőnek ható történetet.

Sajnos a színészek, leginkább a Muldert alakító David Duchovny miatt a duó nem maradhatott együtt a sorozat mind a kilenc évadjára, de amíg együtt voltak (hét évad plusz egy film), addig szurkolhatott a néző, hogy végre közelebb kerül-e egymáshoz a két hős, elcsattan-e az oly régen várt, soha el nem csattanó csók. Megnyugtathatunk mindenkit: elcsattant. Volt, hogy csak "véletlenül", de a rajongók csók iránti éhségét némi húzódozás után beteljesítette a készítő, Chris Carter.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK