A tévétörténet legjobb vegyes párosai

2007.07.10. 16:01

J. R. és Sue Ellen alias Jockey és Samantha (Dallas)

Bizony. A sorozattörténelem egyik legkarizmatikusabb gonosztevője is képes volt szeretni, ékes bizonyítéka ennek felesége, Samantha. Bár a párost készen kaptunk (értsd: már a sorozat első részében házasok voltak), de avval tisztában lehettünk, hogy a feleség szívét nem csak Jockey (az eredeti verzióban J. R.) dobbantotta meg, hanem a Southfork Ranch meglehetősen vendégmarasztaló körülményei is.

Jockey, bizonyítva, hogy az alma olykor mégiscsak messze esik a fájától, nem csak üzletfeleit nem vette emberszámba, hanem olykor nejét sem, és mi sem állt tőle távolabb, mint az úgynevezett hitvesi hűség. Persze az oldalbordát sem kellett félteni, hiszen a sorozat előrehaladtával Samantha (az eredeti angol verzióban texasi módra Sue Ellen volt a neve) mind gyakrabban bizonyította be, hogy bizonyos negatív tulajdonságokat szivacsként szívott el férjurától, olyannyira, hogy amikor Jockey egy pisztolycsővel nézett szembe, a nézők jó része azt gyanította, hogy saját felesége fújta el a füstöt a Jockey-t térdre kényszerítő durranás után.

Kapcsolatuk, ami a már említett se vele, se nélküle viszonyok kliséi alapján zajlott, idővel véget ért: Jockey csalódottságát üzletfelei tönkretételén keresztül vezette le, míg Samantha inkább az itallal és Bobby Ewinggal próbált vigasztalódni, ami csak ideig-óráig sikerült neki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK