A tévétörténet legjobb vegyes párosai

2007.07.10. 16:01

Clark és Lana (Smallville)

Úgy van, nem Clark és Lois, hiszen a Superman, vagyis Clark Kent ifjúkorát bemutató sorozatnak csak a negyedik évadában tűnt fel Lois Lane: a készítők nem akartak egy újabb Lois és Clark sorozatot készíteni. A Krypton bolygóról származó kansasi farmergyerek még csak fedezgeti fel saját szupererejét és képességeit, amikor is a gimnáziumba kerülve hirtelen olyan környezetben találja magát, ahol rájön, hogy hiába minden képesség, a szívét egy csintalan tekintet is rabul ejtheti.

A Kent fiú Lana Lang iránti kapcsolata a klasszikus plátói viszony definíciója is lehetne, hiszen a se hall, se lát szerelem ellenére. Amikor Lana próbált közeledni Clark felé, utóbbi minden ügyességét latba vetve hárította a próbálkozásokat (amelyben a lány nyakában csüngő kriptonitnyaklánc is segített) és közben észre sem vette, hogy egy bizonyos lánynak ő is hasonló plátói viszony tárgyát képezi.

Az ősszel a hetedik évadába lépő sorozat a negyedik szezonjának környékén új szereplők és kapcsolatok behozásával ejtette az olykor kínosan klisés pillanatokat is eredményező tiniszerelmi gyötrődéseket, hogy ezeket sokkal erősebb, de más típusú szenvelgések válthassák fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK