Nem engedik előre Pongráczékat

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét nézettségi adatait vizsgálva azt láthatjuk, ami már a korábbi hetekben is kirajzolódott: a TV2 inkább délután csábítja a nézőket a képernyők elé, míg az estéket az RTL Klub uralja. A július 9. és 15. között vetített műsorok nézettségi rangsorában csupa RTL-es produkciót találunk az élen.   
Vágólapra másolva!

Az AGB Nielsen mérései szerint, az elmúlt hét legnézettebb műsora a teljes lakosság körében, nem meglepetés, a Barátok közt volt: a szappanopera csütörtöki epizódjára átlagban kicsivel több mint 1,9 millióan voltak kíváncsiak, ez 43,7%-os közönségarányt jelentett. Berényiék kalandjai egyébként is sok nézőt vonzanak, a leggyengébb, keddi epizód is 1,54 milliós nézettséget produkált.

Ennek is alatta van, a szintén az RTL Klubon vetített Rendőrakadémia 2., melynek kezdetekor 1,53 millióan ültek le a fotelbe. Összességében viszont ez lett az elmúlt hét második legnézettebb műsora, hiszen a sorozatoknál csak a legnézettebb epizódot számítjuk. A dobogóra ráfért még a Miami helyszínelők aktuális része, amely közel 1,4 millió nézőt vonzott a képernyők elé.

A negyedik helyen szintén az RTL egyik produkciója, mégpedig a Fókusz található, melynek legnézettebb adására 1,36 millióan voltak kíváncsiak. A TV2 csak ezután szólt bele a versenybe, az 5-8. helyen ugyanis ennek a csatornának a műsorai találhatók. A TV2-nél is a fő szappanopera, a Jóban Rosszban viszi a prímet, a szerdai epizód 1,31 milliós nézettségével.

A TV2 állandó műsorai közül jól szerepelt még a Tények és az Aktív, az egyedi produkciók között pedig a Kutyám, Jerry Lee volt említésre méltó: a nyomozóért és négylábú társáért 1,23 millióan izgultak a képernyők előtt. A tévébe került mozifilmek közül az RTL-en látott Gyorsabb a halálnál című western került még be az első tízbe, a maga 1,2 milliós nézettségével.

Az m1 legnézettebb műsora egyébként a Kékfény volt, amelyre mintegy 931 ezren voltak kíváncsiak. A csatorna vezetői elégedettek lehetnek az Önök kérték és az Üdítő nézettségével is, hiszen ezek 849, illetve 833 ezer nézőt vonzottak be a konyhából a nappaliba.

A kereskedelmi célcsoportnál, vagyis a 18-49 évesek körében is a Barátok közt lett az első, a szerdai részt ugyanis 786 ezren látták ebből a korosztályból. A TV2-nél ebben a kategóriában a Kutyám, Jerry Lee lett a győztes, 547 ezer nézővel, míg az m1-re a keddi Híradó esté-ért kapcsoltak a legtöbben, 190 ezren.