Tévésztárok különös halála

Vágólapra másolva!
Júniusban közzétettünk egy gyűjteményt, Csak a tévében lőtték agyon címmel, amelyben sorozatkarakterek meglepetést okozó halálát mutattuk be olvasóinknak. Meglepő, titokzatos vagy éppen bizarr halálesetek azonban nem csak a képernyőn, de a valóságban (vagy a képernyőn, de valóságosan) is történhetnek - ezúttal ezekből szemezgettünk. Szót ejtünk többek között Superman öngyilkosságnak nyilvánított meggyilkolásáról, a Krokodilvadász szerencsétlen balesetéről és a Star Trek sztárjának űrtemetéséről.  
Vágólapra másolva!

A tévétörténet titokzatos, máig felderítetlen halálesetei közül kétségkívül az ötvenes évek Supermanjéé, George Reevesé a legismertebb. A színészt rengeteg kisebb szerepben láthattuk (a legendás Elfújta a szél-ben például Scarlett egyik udvarlóját játszotta), de az amerikai közönség mind a mai napig csak az Adventures of Superman címszereplőjeként tudja őt beazonosítani. Superman jelmezét egyébként sok más produkcióban is magára kellett öltenie, így például az I Love Lucy komédiasorozat Lucy and Superman című epizódjában.

Reeves 1959-ben halt meg: a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint öngyilkos lett, de ezt gyakorlatilag senki sem hitte el, mindenki úgy gondolta, ezzel csak el akarnak tussolni valami mocskos ügyet. Erre utal többek között a színész akkori életszakasza is: semmi látható oka nem volt ugyanis arra, hogy megölje magát, hiszen barátnőjével épp házasságukat és tengerentúli utazást terveztek, a Superman kapcsán pedig remek szerződése is volt, egyszóval nagyon jól ment a szekér.

Ezenkívül a konkrét nyomok is igen félrevezetők: Reeves egy, a saját lakásában tartott parti közben ment fel a hálószobájába, a vendégek pedig kis idő múlva lövéseket hallottak, és mire felértek, a színész már halott volt. A holttest különös, nem öngyilkosságra utaló testhelyzetén kívül az is a gyilkossági teóriát erősíti, hogy a színész fején áthatoló golyó mellett más töltényeket is találtak a falban - az pedig ugye elég valószínűtlen, hogy valaki ne találja el elsőre a saját fejét.

A legtöbbet hangoztatott elmélet szerint egyébként az MGM stúdió akkori elnökének, a maffiakapcsolatokkal is rendelkező Eddie Mannixnek a keze volt a dologban, Reeves ugyanis korábban az ő feleségével folytatott viszonyt. A különös eset az álomgyár érdeklődését is felkeltette, a történetből tavaly készült film, Hollywoodland címmel, Ben Affleckkel és Adrien Brodyval a főszerepben.