Csúnya halál jutott Phil Hartmannak is, akit a saját felesége ölt meg, egy átdorbézolt éjszaka után. Hartman egy amerikai tévés komikus volt, rendszeres szereplője a Saturday Night Live című show-nak. A műsornak egyébként több közreműködője is iszonyatos módon végezte: John Belushi és Chris Farley halálos mennyiségű heroint és kokaint adtak be maguknak, Charles Rocket pedig a saját torkát vágta át.

Hartmant a Simpson család-ból is ismerhetjük, ő kölcsönözte a hangját a lecsúszott színésznek, Troy McClure-nak, aki a rajzfilmben sűrűn vállalt mindenféle gagyi szerepet. A komikust, jellegzetes hangja miatt, más produkciókhoz is sűrűn hívták szinkronizálni, és jó pár reklámnak is ő volt a narrátora - hirdette többek között a McDonald's, a 7Up és a Sony termékeit.

A színész magánélete azonban már korántsem volt ilyen teljes, mint a karrierje. Háromszor nősült, de egyik házassága sem tartott túl sokáig: második felesége például érzelmileg halottnak jellemezte Hartmant, aki egyáltalán nincs jelen a kapcsolatukban. A legnagyobb tragédiát, vagyis a komikus halálát azonban a harmadik feleség, Brynn okozta, aki már korábban is érzelmi labilitásáról tett tanúbizonyságot: dühkitörései, féltékenységi drámái sűrűn tarkították a házaspár mindennapjait.

Hartman valószínűleg egyébként is csak kényszerből vette el a nőt, tekintve, hogy az már a harmadik randin teherbe esett. Brynn elkezdett inni, majd drogozni, és férjével is egy átmulatott éjszaka után, hajnali három körül végzett: egyszerűen bement hozzá a szobába és lelőtte - ráadásul egy olyan pisztollyal, amelyet a férfitól kapott ajándékba, hogy meg tudja védeni magát. A nő ezután értesítette egyik barátját, majd amíg az a házhoz érkező rendőröket fogadta, lefeküdt férje holtteste mellé, és magával is végzett.