A tévésztároknak, tévében feltűnő arcoknak nem csak a halála, de a temetése is különös lehet: James Doohan hamvait például fellőtték az űrbe egy rakétával. A színész mintegy 80 filmben és tévéfilmben játszott 50 évig tartó pályája során, de legtöbbünknek valószínűleg csak a legendás Star Trek sorozat Scotty fedélzeti mérnökeként ismerős, ő volt az, aki felsugározta a legénység tagjait az Enterprise űrhajóra.

A művész 2005-ben, 85 éves korában hunyt el, de a hamvait tartalmazó rakéta felbocsátására csak 2007 áprilisában került sor. Wende, a színész özvegye elmondta, hogy Doohan a valóságban is "élt-halt az űrutazásért", és a család az ő utolsó óhaját teljesítette a hamvak kilövésével. A műveletet egy direkt az efféle szertartásokra szakosodott cég, a Space Services hajtotta végre, amely holtában már több hírességet eljuttatott az űrbe: Eugene Shoemaker asztrogeológus hamvait például egyenesen a Holdra lőtték ki.

Doohan sem volt egyedül űrutazása során: a végső úton körülbelül kétszáz "útitársa" akadt, köztük például egy 2004-ben elhunyt űrhajós, Gordon Cooper. Az akció azonban így sem volt olcsó: 495 dollárba (vagyis közel 90 ezer forintba) került grammonként - a gyászrakéta pedig összesen 50 kilós terhet cipelt útja során. A hamvakat egyébként nem szórták a csillagok közé, "csak" tettek velük egy kört az űrben, és utána visszaszállították a családokhoz.   

Ez utóbbival azonban akadt egy kis probléma: a rakéta fejével együtt, ejtőernyővel visszaeresztett kapszulák ugyanis valahol a sivatagban landoltak, ahol a Space Services munkatársai egy ideig hiába keresték azokat. Az április 26-án fellőtt rakéta landolásáról már május 11-én tudósítottak, de a hamvakat csak május 23-án találták meg.