Keresik a legklasszabb helyet

Vágólapra másolva!
A TV2 Magellán-ja új sorozatot indított, amely Magyarország turisztikai régióiba kalauzolja a nézőket: a műsorral hazánk Klassz Helyét keresik.
Vágólapra másolva!

A Magellán sorozata hazánk kilenc turisztikai régióját mutatja be - a felosztásnál a Magyar Turizmus Zrt. által elfogadott idegenforgalmi régiókra kell gondolni. A riporterek mindig két napot töltenek egy helyen, ez alatt mindenféle programokon vesznek részt, így próbálva meggyőzni a nézőket arról, hogy milyen "klassz" is az adott térség.

A riporterek ott élő, vagy az adott területhez nagyon kötődő hírességek társaságában járják be a vidékek nevezetes helyeit, így a Balatont és környékét bemutató adásban például Szeremley Huba borász, Dundika és Szerednyey Béla volt a stáb segítségére.

A sorozat első részét a Magellán szokott idejében, vagyis szombaton 19.00-kor már láthatták a nézők: ebben ellátogattak többek között egy badacsonyi borkóstolóra, egy tihanyi kirándulásra, a balatonedericsi Csodabogyós barlangba és a szigligeti várba.

Ezután minden szombaton megismerkedhetünk egy-egy régióval, a következő sorrendben: Közép-Dunántúl, Tisza-tó és környéke, Dél-Alföld, Budapest és környéke, Nyugat-Dunántúl, Észak-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország.

Az adásokat követően a nézők még hat napon át (tehát a következő péntekig) szavazhatnak sms-ben arról, hogy mennyire tetszett nekik a bemutatott régió. A Magyarország Klassz Helye címet értelemszerűen az a régió nyeri el, amelyre a nézőktől a legtöbb szavazat érkezik, az eredményhirdetésre a tervek szerint szeptember 29-én kerül sor.

A megválasztott régió mellett maguk a szavazók sem járnak rosszul, hiszen közülük páran utazást nyerhetnek a bemutatott helyszínek valamelyikére.