Halogatják a Szökés fegyencének ügyét

Vágólapra másolva!
Halogatják az ítélethirdetést a Szökés-ben Tweenert játszó színész, Lane Garrison ügyében - most 90 napos kivizsgálást rendelt el a bíró.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön volt Lane Garrison újabb meghallgatása egy tavaly decemberi balesettel kapcsolatban, melynek során a színész egy 17 éves fiú halálát okozta. Garrison három tinédzsert furikázott Beverly Hills utcáin, amikor sportkocsijával egy fának csapódott - a másik két utas kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A szemtanúk szerint a színész ittas volt, és azóta a rendőrségi vizsgálat is bebizonyította, hogy Garrisonnak a megengedettnél magasabb volt a véralkoholszintje, ráadásul kokainfogyasztásra utaló nyomokat is találtak a vérében. A május 21-i tárgyaláson már a színész maga is beismerte bűnösségét - akkor arról volt szó, augusztus 2-án hoznak ítéletet az ügyében.

A bíró azonban úgy döntött, újabb 90 napos vizsgálatra van szüksége ahhoz, hogy teljesen tisztában legyen az üggyel, és érdemi döntést hozhasson. A vizsgálat leginkább pszichológiai tényezőkre irányul, Garrison ugyanis nyilvánosan bocsánatot kért az áldozat családjától, kérdéses azonban, hogy megbánása mennyire valós, hiszen ne feledjük, színészről van szó.

"Minden nap újraélem azt az éjszakát, és azokon a rossz döntéseken gondolkodom, amiket hoztam. Egyetlen családnak sem lenne szabad ott ülnie, ahol most maguk ülnek" - intézte a szülőkhöz szavait Garrison. Az áldozat apja azonban hajthatatlan maradt: "Nem lehet kétség... Garrison vakmerő, felelőtlen és mindennek tetejébe önző is" - mondta a tárgyaláson, majd arra kérte a bírót, hogy büntesse meg keményen a színészt.

Amennyiben Garrison minden vádpontban bűnösnek bizonyul, 6 év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélhetik - ebben az esetben már nem csak a Szökés című sikersorozatból ismerheti majd a börtön világát.