A Sziget Fesztivál a tévékben

Vágólapra másolva!
Azoknak, akik riasztó pénzhiány, kötelező munka, tompa másnap vagy bármi más okból kifolyólag nem tudnak kimenni a Szigetre, összeszedtük, mely tévé foglalkozik az eseménnyel, hogy az otthon gubbasztók legalább a képernyőn megcsípjenek pár percet a fesztiválból.
Vágólapra másolva!

A TV2 Aktív és Favorit című műsora mindennap tudósít a Sziget eseményeiről. Utóbbiban az előző napi sztárfellépőkkel láthatók anyagok, az Aktív-ban pedig élő bejelentkezések is lesznek. Szekeres Nóra és Váczi Gergő tudósítanak az eseményekről. Az Aktív-ban emellett olyan, a Szigeten szerelembe esett párokat keresnek, akiknek már gyermekeik is születtek, tehát az első Sziget-bébiket és szüleiket kutatja a csatorna.

A rivális RTL Klub nem foglalkozik kiemelten az eseménnyel, csak ha különleges esemény történik. Ellenben a Hír TV-n vagy a Story TV-n is megcsíphet az otthonülő egy-egy riportot, gitárt lóbáló zenészt, földön hempergő, részeg punkot vagy egy rakoncátlan sátorral hadakozó félmeztelen német csapatot. A Hír TV sátorral is kitelepül, itt próbálkozhat a média világa iránt érdeklődő ifjonc hírolvasással és egyéb tévés munkákkal.

Bár a TV2 is sokat szigetel, az MTV is igen aktív lesz. A Sziget kezdete előtt Az Este, a Napkelte és a Kultúrház foglalkozott a fesztivállal. Az Este című hírháttérműsor vendége volt Gerendai Károly és Presser Gábor, a Napkelté-ben szerepelt Gerendai, Müller Péter Sziámi és a teljes LGT, azaz Solti, Somló, Karácsony, Presser. A Kultúrház hétről hétre követte az LGT-koncert előkészületeit, beszámolt egy próbáról, illetve a vendége volt Presser Gábor és Somló Tamás. A LGT-koncert alkalmából Presser Gábor tavaly novemberi, az Erkel Színházban tartott, Dalok régről és nemrégről című koncertjét is leadta az m1 augusztus 4-én, szombaton, főműsoridőben.

sziget.hu

A fesztivál ideje alatt, a hétvége kivételével naponta 3x25 percben számol be a Szigetről a Kultúrház, szombaton és vasárnap pedig 25-25 percben. Az m2-n minden nap jelentkezik a műsor napi 25 percben, 20.10-től, az m1-en pedig a hétköznapokon, 2x25 percben, 22.50 és 23.50 között.