Gálvölgyi konzervben is finom

Vágólapra másolva!
Harmincszázalékos közönségarány fölött hozott a célcsoportban a főműsoridőben ismételt Pasik című vígjáték-sorozat, azaz sokan nem bánják, ha újra kuncoghatnak a régi poénokon. Úgy tűnik, Hernádi, Bajor és Gálvölgyi műsorának ismétlése jó húzás volt nyárra - vagy ezt eszi a tévéző, mert nem kap jobbat mástól? A TV2 House doki és a mirigyek jó teljesítményével vigasztalódott. Heti nézettség a napernyők alól.
Vágólapra másolva!

Változatlanul az RTL Klub vezeti a legnézettebb műsorok listáját. Sokan maradnak az esti kilences hírblokkra, a múlt kedden például ebből informálódott 1,45 millió magyar. A legnézettebb film az Apád, anyád idejöjjön című amerikai filmvígjáték volt. A legnézettebb sorozat pedig egy ismétlés, a Pasik egyik epizódja vitt 1,27 millió nézőt az RTL-re, bizonyítván, hogy Hernádi, Bajor és Gálvölgyi hármasa még mindig nézőcsábító formáció. A TV2 a Tények-kel, az Irigy Hónaljmirigy Show-val és a Gyilkos számok újabb epizódjával ért el jobb nézettséget - bár utóbbi pusztán 25 százalékkal futott a teljes lakosságnál.

Az MTV szokás szerint a Kékfény-nyel ért el sok nézőt, 1 millió 13 ezer tévéző figyelte a heti gonoszságokat. Az idén különösen retróban utazó csatorna az Önök kérték című, archív anyagokból építkező kívánságműsorral bukkan még fel a listákon, ezt 986 honfitársunk figyelte, kötögetvén a karosszékben, dúdolgatván a régi melódiákat. Kétszer volt olyan rövidebb időszak, mikor az m1-et nézték többen: a Kékfény második fele és a Kisváros című sorozat volt annyira csábító, hogy a nézőket nagyobb számban - legalább fél órára - elszippantsa az RTL-ről és a TV2-ről.

Kereskedelmi célcsoportban, főműsoridőben az RTL Klub 31,9, a TV2 24,7 százalékkal zárta az elmúlt hetet, a fiataloknál az m1 csak 7,4 százalékot ért el, azaz nyomában loholt szorosan a 7,3 százalékkal villantó Viasat 3. A TV2 szombat este 20 százalék alatt maradt, ekkor az RTL kerek 30 százalékos közönségarányt jegyezhetett fel.

Az ötvenéves kor alatti felnőtteknél a Harmadik műszak című krimisorozat volt a nyerő az elmúlt héten, egyik részét az épp tévéző célcsoport 41,5 százaléka figyelte, a másik epizódra pedig száz fiatal tévézőből negyvenöt nézte. Az Apád, anyád idejöjjön című vígjáték tízből négy, ötven alatti felnőtt tévéfogyasztót győzött meg, de az RTL bevitte még a Top 10-be a Pasik-at, a Rendőrakadémia hetedik részét vagy a Vakvágányon című filmet is. A 18-49-es célcsoportban a TV2 inkább House doktor, az Irigymirigy-csapat és a Gyilkos számok című sorozat teljesítményére lehet a büszkébb.

A Duna tévé a teljes lakosságnál mért 154 ezer nézőnek örülhetett, ennyi futballhívő figyelte a múlt heti magyar bajnokit. Derrick is közel ennyi tévézőt szórakoztatott, ugyanakkor az Ágrólszakadt úrilány című magyar film 135 ezer honpolgárt győzött meg hosszabb távon. 1943-as filmről van szó!

A Viasat 3 ennél nagyobb nézettséget ért el a legerősebb sorozataival. A háziversenyben az élen persze A helyszínelők, 456 ezer hívővel. A Nyomtalanul múlt heti epizódja 315 ezer tévéző szórakozását biztosította, a Columbo-film pedig 275 ezres nézettséget hozott a csatornának.

Az ATV eredményeibe is belepillanthattunk, itt a Humorbajnokság volt erős, 225 ezer néző nevetgélt a poénokon. A többi műsor már jóval alatta maradt ennek a számnak, így az Esti frizbi 170 ezer körül teljesített, a Zeneexpressz pedig csak 155 ezres nézettséggel tűnik fel a listán.