Vágólapra másolva!
Szeptembertől új részekkel jelentkezik a Magyar Televízió tinisorozata, a Klipperek - más rendezi, és ezután Klipperek 2.0 lesz a címe.
Vágólapra másolva!

2005 végén indult az MTV-n a Klipperek című ifjúsági teleregény, amely - címéből könnyen kitalálható - alapvetően egy klip forgatását meséli el. Ennél többről van persze szó, hisz ennek ürügyén a tinédzserek, fiatalok életét, jellegzetes problémáit is kibontják. Az alapsztori szerint három testvér hosszabb időre szülők nélkül marad, így természetes, hogy mindig náluk gyűlnek össze a haverok, akik egy videóklipet szeretnének készíteni.

A játékos műsor érdekessége, hogy a történet abban a huszonöt percben játszódik, ami az adásidő, nincs tehát időugrás, a tévéző szinte élőben nézhet bele a furcsa családi-baráti közösség életébe. Az időkezelés tehát hasonló, mint a 24-é, csak éppen itt a konfliktusok eléggé mindennapiak, nem kell nap mint nap megmenteni a világot.

Az előző sorozatot még a Kölyökidő-t és számos gyerekfilmet is jegyző Takács Vera készítette, de a szeptembertől pergő Klipperek 2.0 már nem az ő keze munkáját dicséri. Az új produkciót a MediaEdge nevű cég készíti, Csortos Szabó Sándor vezényletével, aki eddig - amellett, hogy profi fotós - jórészt dokumentumfilmeket készített.

A Klipperek-ben megismert szereplők (akiket még Takács Vera választott ki) mindenesetre maradnak az új sorozatban is, így többek között Hartai Petrával, Rátonyi Krisztinával, Hernádi Szabolccsal és Murvai Péterrel ismét találkozhatunk.