D. Tóth Kriszta és Pálffy turnézik

Vágólapra másolva!
Szeptember 2-tól 9-ig minden este más városból jelentkezik a Magyar Televízió Híradó-ja. A nyolcnapos országjáró körút során lesz műsor Pécsről, Debrecenből, Szegedről, Miskolcról, Sopronból, de olyan történelmi helyszínek sem maradhatnak ki, mint a világörökség részei, Pannonhalma és Tokaj.
Vágólapra másolva!

A rendhagyó híradós országjáró körút első állomása a közel ezeréves település, Tihany lesz. Onnan Pálffy István köszönti a nézőket szeptember 2-án, vasárnap este. "Érdekesség, hogy kivételesen nem a jól megszokott stúdióban leszünk. Legtöbbször szabadban rendezkedünk be, mindenhol olyan helyszínt keresünk, ahol a háttérben jól látszik a város vagy annak egy-egy jellegzetessége" - mondta Pálffy István.

D. Tóth Kriszta szeptember 4-én, kedden debütál. "Kaposváron születtem, ezért is örülök különösen a körútnak, hiszen így fel tudjuk hívni a figyelmet a vidék fontosságára" - mondta D. Tóth Kriszta, aki a Pannonhalmi Főapátság lenyűgöző könyvtárából jelentkezik majd.

A műsorfolyam a regionális stúdiók szoros együttműködésével, technikai felszerelésük felhasználásával készül, és minden korábbinál nagyobb lehetőséget ad az egyes régiók országos megmutatkozására, a "nem csak Budapest az ország" elv gyakorlati érvényesítésére.

Az MTV célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a főváros gyakran indokolatlanul túlreprezentált az országos médiumokban. "Számunkra Magyarország nem csak a fővárost jelenti. Ezt nem csak mondjuk, teszünk is azért, hogy a vidék szépségeit és értékeit megmutatassuk" - tette hozzá Kert Attila hírigazgató.

A két műsorvezető, D. Tóth Kriszta és Pálffy István kétnaponta váltja egymást a képernyőn. Így amíg egyikőjük műsort vezet, addig társának van ideje feltérképezni a helyszínt és a lehetőségeket a következő városban. A Híradó előtt jelentkező Föld TV helyén egyébként ebben a nyolc napban természetesen arról a városról szóló érdekes kisfilmet láthatják a közszolgálati televízió nézői, ahonnan a Híradó főkiadása aznap jelentkezik.

Forrás: MTV