Nem kér a hírekből a CNN

Vágólapra másolva!
A CNN felmondta 27 éve tartó együttműködését a Reuters brit hírügynökséggel: péntektől nem használja sem szöveges, sem fotós, sem videós szolgáltatását.
Vágólapra másolva!

A döntés hátterében az áll, hogy a Time Warner Inc., a világ legnagyobb médiatársasága által birtokolt CNN csökkenteni akarja függőségét a Reuters hírszolgáltatásától, és saját információs hálózatát kívánja bővíteni.

Nigel Pritchard, a CNN szóvivője csütörtökön közölte, hogy az ok semmiképpen sem a Reuters újságíróinak munkájában keresendő, hanem magánál a hírtelevíziónál. "A tartalom tulajdonjogáról van szó. Minden változik, és a tartalom a legfontosabb" - mondta a szóvivő, aki mindazonáltal nem közölte, hogy a CNN mekkora összeget szán saját gyártású híreinek bővítésére.

A döntést azonban az is motiválhatta, hogy a CNN a jövő héttől új formátumban sugározza adását, áttér a nagy felbontású televíziózásra, a HDTV-re. A Reuters televíziós anyagai azonban a hagyományos formátumban készülnek, és ezeknek az átalakítása túlságosan bonyolult.

A CNN ugyanakkor továbbra is előfizetője marad a Reuters amerikai vetélytársainak, az AP-nek és az AP Television Newsnak.

Forrás: MTI