Épp öt éve indult itthon a Big Brother

Vágólapra másolva!
Öt éve költözött be a BB-házba Renátó, Pongó, Évi, Zsanett meg a többi szereplő, hogy aztán róluk szóljon hetekig-hónapokig minden bulvárlap. Radnai Péter, egykori producer szerint a tévézés fontos pillanata volt, de nemigen kezdené újra.
Vágólapra másolva!

Amerikában a Big Brother nyolcadik szériája fut a CBS-en (volt korábban All stars-verizó is), az angol Channel 4 is számos menetet letudott belőle, és a világ számos pontján megél még a klasszikus valóságshow, csak itthon tűnt el az Endemol-verzió 2003 tavaszán.

A BB kereskedelmi tévés sikersztoriként indult még 2002 őszén, éppen öt éve, és hónapokra meg is erősítette a TV2 pozícióit főműsoridőben: a Való Világ első szériája indult ellene az RTL Klubon, de nézettségben kétségkívül Pongó, Zsanett, BB Évi meg Popey vezetett. A VV2 azonban korábban indult, mint a BB2, s míg a TV2 a Big Bother VIP-val próbált szórakoztatni, a nézők nagy része átszokott a villára: a Big Brother második hazai szériája 2003 márciusa körül már nézettségi buktát hozott, így előbb kimenekítették késő estére, majd a tervezettnél hamarabb le is zárták. Azóta fel sem merült, hogy elindítsanak egy harmadik szériát: nagyon drága mulatság, igen rizikós próbálkozás, és talán az új imázsba sem fér bele.

"Ma már tudjuk, hogy a kereskedelmi televíziózásnak az egyik legfontosabb pillanata volt. Sokan szeretik utólag szidni, de mindenki nézte. Olyan volt, mint a Dallas, mindenki szidta, de nézte is, mert Jockey Ewing mindenkit érdekelt. Az első tizenkét ember, aki benn volt a Big Brother-ben sztárnak tekinthető" - mondta Radnai Péter, a BB egykori producere a Mokká-ban.

Hogy vállalna-e Radnai egy harmadik Big Brother-t? "A dolog nem rajtam múlik. Ezzel, az első csapattal lehet, mert imádták őket az emberek. Lennének jó helyzetek. Nem biztos, hogy ők elvállalnák, de nagy sikere lenne" - mondta, hozzátéve, hogy ennek esélye igen csekély.