A TV2 letiltja a képernyőről Havas Henriket

Vágólapra másolva!
A TV2 letiltja a képernyőről Havas Henriket, a Mokka műsorvezetőjét, így holnap már nem is ő lesz adásban. A mai Mokká-ban hallott tréfálkozás volt az utolsó csepp a pohárban.
Vágólapra másolva!

"Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez" - olvasható a TV2-nek a távirati irodához eljuttatott közleményében.

"Amennyiben Havas Henrik nem változtat viselkedésén, nincs helye a TV2-n" - jelentette ki a dokumentum szerint Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója.

A Mokka egyébként többször került már Havas miatt az ORTT Panaszbizottsága elé: 2004-ben például "tahó vidéki művház"-nak nevezte a bokszgálának helyet adó tapolcai művelődési házat, 2006-ban pedig dr. Szabad Györgyöt sértegette a műsorban.

Az [origo] úgy tudja, hogy a mai napi Mokka volt az utolsó csepp a pohárban. Havas ma adásban volt reggel, és kissé gunyoros megjegyzésekkel illette a műsor főszerkesztőjét és a csatorna igazgatóját, miközben a telefonos játékkal kapcsolatban szellemeskedett. Mint a TV2-től megtudtuk, holnap már nem is számít rá a csatorna, nem Havas vezeti a Mokká-t.

Havas Henrik az MTI-nek elmondta: "Igazán rosszul érint a dolog, mert a TV2 vezérigazgatójának döntése döbbentett rá arra, hogy harminc éve rossz úton járok. Még a nyolcvanas évek közepén Berecz János figyelmeztetett arra, hogy lekerülhetek a képernyőről, illetve kikerülhetek a rádióból, ha nem változtatok a magatartásomon. Ő ezt elmulasztotta, de húsz év múltán Várdy Zoltán személyében megjött az, akinek volt ereje megálljt parancsolni nekem".

Hozzátette, a történtekről érdemben akkor nyilatkozik, ha "jogilag értelmezhető papírt" kap a történtekről; az MTI több TV2-es forrásból származó információja szerint Havas Henriket az idei év utolsó napjáig szóló szerződés köti a csatornához. Arról egyelőre nem sikerült a kereskedelmi adó illetékeseit megszólaltatni, hogy felmondanak-e a műsorvezetőnek vagy kivárják szerződése lejártát.

A TV2 a nap folyamán közölte, hogy ajó ideje reggeli műsort vezető Havas Henrik a közelmúltban megkereste Várdy Zoltánt azzal, hogy más műsort szeretne csinálni, ám közlésük szerint a megbeszélésen "konkrétumok nem hangzottak el".

Azzal kapcsolatban, hogy Várdy Zoltán és Poich Lóránt programigazgató írásban nem közölte a műsorvezetővel letiltását, a csatorna azt tudatta, "a TV2 jogászai a ma reggel szóban elhangzottak alapján, már készítik a dokumentumot, amelyet a műsorvezető mihamarabb kézhez megkap".A találkozón elhangzott indokokról csupán annyit árultak el: "ha egy kereskedelmi csatorna eljut odáig, hogy egyik ismert képernyős arcát letiltja a képernyőről, akkor ezt minden esetben indokkal teszi. Havas Henrik esetében sem történt ez másképpen".