Élet két dimenzióban

Vágólapra másolva!
Míg pár évtizede csak néhány bemondót és más tévés személyiséget ismertünk a képernyőről, addig ma már szinte elárasztanak minket a hírességek. A sztárok az animációs filmekbe is begyűrűztek, így sokuknak találkozhatunk rajzolt formájával is - amellett, hogy vannak direkt a hírességeket parodizáló sorozatok (például a Simpson család vagy a South Park), készült már rajzfilm többek között Pamela Andersonról vagy Paris Hiltonról is. Nézd meg galériánkat és videóinkat is!
Vágólapra másolva!

A Guinness Rekordok könyve szerint a Simpson család a legtöbb sztárvendéget valaha felvonultató sorozat: csak találomra kiragadva egy évadot, egyedül a hatodik szezonban 28 hírességet számlálhatunk meg, akik hangjukat kölcsönözték a rajzfilmhez.

Igaz, közülük kevesen jelentek meg rajzolt formában is (például Woody Harrelson és Ted Danson mókázott Homerral egy bárban, Cheers-beli karakterükre utalva ezzel), többen "csupán" egy-egy karaktert szinkronizáltak: Winona Ryder egy új tanulót személyesített meg, aki Lisa riválisává vált egy epizódban, Bart balett-tanára pedig Susan Sarandon hangján szólalt meg.

A Simpson család kezdettől fogva számos filmet, sorozatot, és ezzel együtt a produkciók hőseit is parodizálta, de eleinte - érthető okból - még nem számított presztízsnek, talán még csak jó mókának sem a rajzfilmben való szereplés.

Ahogy azonban egyre sikeresebb lett a sorozat, egyre több híresség vállalt benne szerepet: így történhetett, hogy az első évadban jobbára még csak Amerikában ismert emberek tűntek fel, de már a második évadra olyan világsztárokat sikerült megnyerni, mint például Ringo Starr vagy Danny DeVito - utóbbi Homer ritkán látott féltestvérének kölcsönözte a hangját.

A teljesség igénye nélkül csak felsorolnánk pár hírességet, akik aztán nem csak a hangjukat kölcsönözték valamely karakternek, de megjelentek rajzolt formában is, vagyis saját magukat játszották el: a színészek közül Kim Basinger, Alec Baldwin, Richard Gere, Mel Gibson, Paul Newman, Mickey Rooney, James Woods; a zenészek közül Cyndi Lauper, Britney Spears, George Harrison, Elton John, Tom Jones, Paul McCartney, Barry White, az Aerosmith, a Cypress Hill, a Red Hot Chili Peppers, a Smashing Pumpkins, a U2.

A 24 paródiája a Simpson család-ban:


A Simpson család a 400. epizódját is egy vendégsztárral ünnepelte: Kiefer Sutherland 24-beli figuráját, vagyis Jack Bauert "játszotta el" rajzos formában is.