Bajban a TV2 két műsora

Vágólapra másolva!
A múlt heti gyalázatos időjárás miatt újra sokan hevertek le a nappaliban, hogy a tévékészüléket bámulják, odaadó figyelemmel, a kinti, nyomasztó szürkeség, bánatosan pötyögő eső helyett. A múlt héten elindult végre a magyar krimisorozat az m1-en, több amerikai széria is visszatért. A TV2-nél aggodalmas arccal vizsgálhatják néha a számokat, mert a Favorit nem tud a barátok méltó ellenfele lenni, rendre leverik, és Tilla meg az ötödikesek sem bizonyítanak.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosság

A teljes tévéző lakosság 24,2 százaléka az RTL Klubot, 23,5 százaléka a TV2-t, 13,7 százaléka pedig az m1-et választotta az év 36. hetében, de főműsoridőben az RTL közel négy százalékot vert riválisára. Az ötven alatti felnőtt nézőknél még jelentősebb az RTL-es fölény, sőt, az esti órában tíz százalékkal előzi meg a TV2-t. az MTV iparkodik, de a fiataloknál nyolc százalék alatt maradt a múlt héten.

Aligha kelt meglepetést rendszeres olvasóink körében a listavezető műsor: a Barátok közt ezúttal is verhetetlen volt, egy erősebb estén 2,25 millió magyar figyelte Tóni haláltusáját. Berényiék erejét jelzi, hogy a második helyen található Fókusz is "csak" 1,57 millió tévézőt érdekelt, azaz házon belül sem fenyegeti semmi a Rózsa presszó meghitt nyugalmát. Magazinműsor van a harmadik helyen is (ha egy műsorszámból csak a legnézettebb adást tekintjük), az Aktív ültetett a készülék elé 1,52 millió embert kedden.

Visszatértek a Szeszélyes ripacsai, és közel másfél millió honfitársunk örült ennek, azaz a Hahota című, régen (és nem véletlenül) kimúlt kiadvány újabb kiadásai nagy piacra számíthatnának. A teljes lakosságnál a Tények volt a legnézettebb hírműsor (szerdán 1,49 millióan ebből tájékozódtak), szűk másfél milliós a Jóban Rosszban tábora. A Napló ezúttal lenyomta a Cobra 11-et, House doktor A szökés-t. Ragyogó közönségaránnyal ment a Heti hetes (41,1 SHR%) és a Forma 1-es közvetítés (44,6 SHR%) az RTL Klubon. A 10 éves TV2-vel a tévézők szűk harmada kívánt emlékezni szombat este, ugyanakkor pénteken Till Attilával csak a nézők 22,6 százaléka kívánt játszani: valami nagyon nincs rendben az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? háza táján.

Az MTV legnézettebb műsora ezúttal is a Kékfény volt, 1 millió 94 ezer honpolgár követte a bűnüldöző szervek harcát a gonosszal: csaknem a tévézők negyede figyelt a műsor alatt az m1-re. A lottósorsolás is egymillió fölött hozott, és 900 ezer nézőnél többet érdekelt az Önök kérték című kívánságműsor, illetve a Híradó. Utóbbihoz kapcsolható Gundel Takács Gábor új kvízműsora, mely rövidesen indul: a vetélkedőt az MTV a Híradó elé teszi, s mivel erős felhozó műsornak tartja látatlanban, ettől reméli, hogy a hírműsor nézettsége is növekszik majd. 15 és 20 százalék között hozott a Csináljuk a fesztivált, a Tiszta kabaré, a Tévé ügyvédje, és A Társulat is.

Bemutatkozott vasárnap este a Tűzvonalban: a teljes lakosság körében (a négy éven felülieknél) 876 ezren nézték, ez 18,3 százalékos közönségarányt jelent, míg a 18 éven felülieknél 20,1 százalékos volt a közönségarány, azaz az épp tévéző felnőttek ötöde figyelt az MTV-re: ez jobb, mint a csatorna átlaga. Az első epizódot majdnem 500 ezren kezdték nézni 19.55-kor, de tíz perccel később a nézőszám már meghaladta a 900 ezret. A nézőket a képernyőn látottak a tévé előtt tartották, hiszen a film végéig megmaradt ez a nézőszám, annak ellenére, hogy a két nagy kereskedelmi csatornán egy Pierce Brosnan-film, illetve egy Rowan Atkinson-vígjáték ment. Ha nem romlanak a számok a következő két-három adásnál, megnyugodhat a gyártó stáb: nem őrületesen jó a kezdés, de nem is tragikus.

A Viasat 3 a teljes lakosságnál 10,7 százalékos közönségarányt ért el a 457 ezer nézőnek szórakozást nyújtó A helyszínelők-kel, míg Columbo, az Egy falatka sajt címet viselő epizóddal 374 ezer nézőnek okozott vizuális örömet: ezt száz tévézőből tíz követte figyelemmel. A csatorna harmadik legerősebb műsor a Nyomtalanul volt, erre 310 ezren maradta a Viasaton, a készülék előtt ülők 11 százaléka.

Az ATV küldte még el adatait, itt a Névshowr produkált korrekt nézőszámot, 304 ezren figyelték. A Zeneexpressz is hozott 212 ezer nézőt a csatornára, a Hurrá, nyaralunk-ot pedig 140 ezren követték.