Tony Soprano újra főnök lesz

Vágólapra másolva!
A Maffiózók főszereplője, James Gandolfini egy szektavezért fog alakítani egy valós események alapján készülő minisorozatban.
Vágólapra másolva!

A Denver Post értesülése szerint Gandolfini a készülő sorozatban Jim Jonest fogja alakítani, aki 1978-ban tömeges öngyilkosságot követett el híveivel. A férfi a People's Temple, vagyis a Nép Temploma elnevezésű szekta alapítója volt: követőivel a latin-amerikai Guyanán hozott létre egy mintaállamot, Jonestown néven, majd vízióitól vezérelve, ciános gyümölcskoktélokat osztott szét hívei között.

Felszólította őket, hogy a példáját követve végezzenek magukkal: a "forradalmi tett", ahogyan Jones aposztrofálta az esetet, 900-nál is több áldozatot követelt, akiknek jó része (közel harmada) még gyermek volt. Gandolfininek tehát Tony Soprano után egy újabb vitatott megítélésű, ámde kétségkívül karizmatikus vezetőt kell megszemélyesítenie.

A minisorozatról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a színész HBO-val kötött szerződése keretében készül. A csatorna a Maffiózók után már bemutatta Gandolfini cégének, az Attaboy Filmsnek első produkcióját, az Alive Day Memories: Home From Iraq című dokumentumfilmet: a műben Gandolfini olyan, Irakban szolgált katonákat vallatott, akik éppen hogy túléltek egy-egy véresebb ütközetet.

A színész emellett egy sportfilmen is dolgozik az HBO-nak: az ABCD Camp című produkcióban Sonny Vaccaro sportmenedzsert fogja játszani, aki többek között Michael Jordanből is szupersztárt csinált. A készülő film azonban munkásságának nem ezen területére, hanem a középiskolások körében végzett tehetségkutatására összpontosít.