Vasárnap osztják az Emmy-díjakat

Vágólapra másolva!
Vasárnap immár 59. alkalommal adják át az Emmy-díjakat a főműsoridőben futó sorozatok, illetve azok alkotói és sztárjai számára. Az AXN élőben közvetíti az ünnepséget.
Vágólapra másolva!

A szeptember 16-i Los Angeles-i gálán a legjobb tévéműsor, rendezés, színész, színésznő, mellékszereplő, női mellékszereplő és forgatókönyv díjait osztják ki. Ez azonban tovább "osztódik", elég, ha csak arra gondolunk, hogy a drámai és a vígjátéki sorozatokat is külön kezelik: így vasárnap összesen 27 kategóriában hirdetnek nyerteseket.

A díjátadót élőben közvetítő Fox először állítólag a dr. House-t alakító Hugh Laurie-t akarta megnyerni az est levezetésére, de aztán inkább az American Idol házigazdája, Ryan Seacrest mellett döntött. A műsorvezető máris újít egyet: a hagyományokkal ellentétben nem valamilyen vicces monológgal, hanem egy dallal tervezi megnyitni a gálát.

Ennek magunk is tanúi lehetünk egyébként, hisz nem csak az amerikaiak, de az AXN jóvoltából mi, magyarok is élőben követhetjük az ünnepséget. A csatorna - az időeltolódás miatt - szeptember 16-ról 17-re virradó éjjel, 3 órától közvetíti a díjátadót.

A gálát figyelemmel követő éjjeli baglyok leginkább a Maffiózók-nak és a Címlapsztori-nak szurkolhatnak, előbbi ugyanis 15, utóbbi pedig 11 jelölést gyűjtött be összesen. A jelöltek kihirdetéséről már írtunk korábban, a teljes listát pedig többek között itt lehet elolvasni.