Kassandra olyannyira sikeres volt, hogy még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legtöbb országban vetített telenovella: 128 országban láthatták a nézők. Veronica Castro és Victoria Ruffo színésznők állítólag még orosz választási kisfilmekben is szerepeltek, mivel arrafelé népszerűbbek (és hitelesebbek is?) voltak a kilencvenes évek derekán, mint bármely orosz színész. A spanyol nyelvű wikipedia megjegyzi, hogy Natalia Oreiro Kelet-Európában még kedveltebb volt, mint Argentínában (itthon is világsztárnak kijáró hisztéria vette körül első két látogatásakor), de olyan adatok is előkerülnek, miszerint minden harmadik kínai lakos látta Isaura szenvedéseit - márpedig az ázsiai ország 2007 júliusában egymilliárd 321 millió lakost számlált.

Lucélia Santos, Isaura alakítója különben nem csak itthon volt roppant népszerű, Kínában és Venezuelában állami kitüntetést is kapott, mint a nép nagy kedvence. Érdekes, hogy egy brazil forrás szerint egy cseh falu lakossága meg akarta venni a rabszolganőt Leonciótól (itthon is volt ilyen legenda, de valójában csak egy elmegyógyintézetben gyűjtött valaki pénzt Isaura felszabadítására). Városi legendák pedig ott állnak hegyekben: az egyik szerint egy bolíviai népi felkelést a La mestiza akadályozott meg. Nehezen hihető, hogy a marcona gerillák a hegyekben nem a gonosz tőkések ellen küzdenek, hanem az erdő közepén álló sátrukban bíbelődnek a szobaantennával, hogy lássák, elnyeri-e szerelme szívét a főszereplő kishölgy.

A latin-amerikai telenovellák tehát itthon túl vannak a csúcson, ez már a klimax ideje. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, de például 1999 júliusában az Esmeralda egyik epizódját 3 millió 37 ezer ember látta itthon, a Paula és Paulina 2,8 millió magyart vonzott 1999 decemberében, de Rosalinda is elcsábított 2,65 millió honi tévézőt ugyanakkor. Hogy legyen mihez hasonlítani: manapság a legnézettebb a Barátok közt, kétmilliós tábora van, de a heti verseny ezüstérméhez már rendre elég 1,6 millió néző: hol van már a Dáridó 3,2 milliós közönsége?

Olvasóink persze szavaztak nagy számban, a következő oldalon olvasható a részletes lista: melyik tíz telenovella volt itthon a kedvenc?