Megszólal a Szökés fegyence

Vágólapra másolva!
Itthon a Szökés második évadja pereg az RTL Klubon, a tengerentúlon pedig már a harmadik szériának kezdtek neki hétfőn. A Michael Scofield bőrébe bújt Wentworth Miller a Post-Gazette-nek mesélt a történetről, a sorozatban játszott szerepéről és saját ambícióiról.
Vágólapra másolva!

A szökés a magyar tévézők körében népszerű sorozatnak számít, múlt héten épp egymillióan figyelték az újabb epizódot. A célcsoportban bő 30 százalékot ért el: kikapott Doktor House-tól, de nem jelentős a különbség. Miller a napokban adott interjút, ebből csemegézünk.

Arra a kérdésre, hogy milyen elvárásai voltak a szereppel kapcsolatban, Miller azt válaszolta, hogy ezeket maximálisan felülmúlták a történtek. Az elején még nemigen tudta elképzelni, mit lehet kihozni egy ilyen viszonylag egyszerű sztoriból, hogy egy testvérpár megszökik a börtönből. Aztán, amikor túl voltak az első évadon, még mindig kétségei voltak, nem csak neki, de az alkotóknak is: hogyan lehet továbbvinni a történetet úgy, hogy az még mindig ugyanarról szóljon.

A vállalás végül is sikerült: "Létre tudtunk hozni egy olyan fantasztikus, komplex univerzumot, amelyben sok mozgalmas rész és sok különböző történet van, melyeket mind érdemes felfedezni" - fogalmazott Miller. A színész azt is elárulta, hogy ha nem is tudják folytatni a sztorit kilenc-tíz évadon keresztül (melyre a Jóbarátok-at vagy a Helyszínelők-et hozta fel példaként), úgy érzi, két-három széria még biztosan van az alkotókban.

Miller a sztorival kapcsolatban még megjegyezte, amellett, hogy két testvér története, tulajdonképpen egyetlen ember (Michael) története is, aki megtanul megállni a saját lábán. A két testvér viszonyának érdekessége, hogy a börtönélet és a szökést követő bujkálás során egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre jobban megismerik egymást, de ugyanakkor Lincoln önfejúsége arra is kényszeríti Michaelt, hogy egyedül boldoguljon.

A színész egyébként a két évad közötti szünetben sem lustálkodott: még a második szezon forgatása alatt fogalmazódott meg benne egy saját film, egy hitchcockos beütésű szerelmi történet terve. A nyári szabadságot arra használta fel, hogy producerekkel és forgatókönyvírókkal találkozott - utóbbiak közül már megtalálta a megfelelőt, akivel el is kezdtek dolgozni az ötlet formába öntésén.

Mint Miller elmondta, előbb-utóbb ő maga is szeretné megtanulni a forgatókönyvírást és a filmezés egyéb fortélyait: "Nem csak színészkedni szeretek, de a történetmondás is érdekel. Ahol tudok, szeretnék hozzátenni a film egész folyamatához, akár a rendezői székben vagy a vágószobában is" - fogalmazott. Mindenesetre most még színészi karrierjét építgeti, saját filmjében egy gonosz karaktert alakít, melyet mindig szeretett volna eljátszani.

Forrás: Post-Gazette