Alias: visszatér a csinos kémnő

Vágólapra másolva!
Október 2-án este kilenc órától az AXN vetíti az Alias című sorozat - Magyarországon még nem látott - negyedik évadját.
Vágólapra másolva!

A Golden Globe-ot nyert Jennifer Garner főszereplésével készült sorozat új epizódjaiban Sidney Bristow - felettébb dekoratív - CIA-ügynöknek titkos feladatai mellett új főnökével is meg kell birkóznia, időközben pedig szörnyű családi titkokra is fény derül.

Az Alias népszerű, olykor sci-fi elemekkel tűzdelt, pörgős akció-krimi-sorozat, melynek alapötlete attól a J. J. Abramstől származik, aki az Armageddon forgatókönyvírója, illetve a Lost ötletgazdája is egyben. Itthon az RTL Klub is vetítette, nem különösebben nagy sikerrel (holott a képi világ, a fordulatok, a karakterek nem gyengébbek, mint a német Cobra 11 esetében, ami viszont igen kedvelt a csatornán), jóllehet, sok más országban befutott: nem sok akciósorozatról mondható ez el, persze a kultstátuszba lépett 24 mellett.

A nagy költségvetésű akciómozik kínálta látványvilágot simán reprodukáló sorozatot az USA-ban 2001 és 2006 közt adták, négy és háromnegyed évadot ért meg. Garnert négyszer jelölték Golden Globe-ra, egyszer nyert is, még 2002-ben. A sorozat 19 más, kisebb-nagyobb díjat zsebelt be, köztük említésre méltó a négy Emmy, 2002-ből és 2003-ból. Az Alias itthon 2003 márciusában mutatkozott be.