Nagy mozgolódás a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Közleményben tudatta a TV2, hogy a tulajdonosi kör nem készül az Interaktív teljes leépítésére, és korántsem várható tömeges elbocsátás, sem a TV2-nél, sem a legfőbb műsorait gyártó Interaktívnál. Viszont az is biztos, hogy Kereszty távozása, Sváby lemondatása, Havas kirúgása után még várható jó pár személycsere.
Vágólapra másolva!

A TV2 mint a ProSiebenSat.1 csoport tagja eddigi pozíciójára alapozva a jövőben is a magyar médiapiac egyik meghatározó szereplője kíván maradni. Mindezt az eddigieknél hatékonyabban és átláthatóbban működő szervezettel, valamint a korábbiaknál is színvonalasabb műsorokkal tudják és kívánják elérni - áll a közleményben.

A TV2 új vezérigazgatója az elmúlt nyolc hétben a korábbi tapasztalatokra és a cégcsoport átvilágítására, illetve a felelős igazgatók véleményére alapozva, elkészítette a hatékonyabban és átláthatóbban működő cég megteremtését elősegítő stratégiát, amit az elkövetkező hetekben részletesen oszt majd meg az érintettekkel, a TV2 csoport munkatársaival.

A csatorna biztosítja dolgozóit, hogy a jövőben megvalósuló átszervezések a cég tulajdonosainak tudtával és beleegyezésével, valamint a hatályos magyar törvényeknek mindenben megfelelően zajlanak majd. Ezek legfontosabb célja, hogy a cég működésében megjelenő párhuzamosságokat felszámolva, egy letisztultan működő szervezetben tevékenykedhessenek - teszik hozzá.

A közlemény szerint az átszervezések nem érintik a TV2 és legnagyobb beszállítójának viszonyát. Az immáron száz százalékban a ProSiebenSat.1 tulajdonban lévő Interaktív Kft. a jövőben is önálló gyártó cégként működik majd a médiatörvénynek megfelelően.

Ugyanakkor nem lehet nyugodt mindenki, mert az átszervezések óhatatlanul elbocsátásokkal járnak, amelyeket a TV2 és az Interaktiv Kft. a törvényeknek mindenben megfelelően, az érintettek pontos és időbeli tájékoztatásával kíván megvalósítani.

Nem ma kezdték

A TV2 és a csatornának számos műsort gyártó Interaktív háza táján számos változás következett be az elmúlt időkben. Miután a ProSiebenSat.1 megvette a Magyarországon a TV2-ben érdekelt európai SBS csoportot, távozott a csatorna éléről Kereszty Gábor, aki műsorgyártásért felelős alelnök lett a csoporton belül. Az új vezérigazgató Várdy Zoltán, a korábbi kereskedelmi igazgató lett - az ő helyére pedig Kovács Krisztián érkezik, hivatalosan október elején.

Májusban távozott a csatornától Rényi Ádám is, korábbi PR-csoportvezető, aki röviddel később az RTL Klubnál kötött ki, kommunikációs igazgatói poszton. Korábbi főnöke, Lóránt Gergely, a TV2 marketing és PR osztályvezetője szeptember elején saját elhatározásból kérte munkaviszonyának megszüntetését. Persze a képernyőn is voltak változások, elég a két héttel ezelőtti Havas-ügyre gondolni, Damu Roland botránya és Csiszár Jenő bejelentése mellett.