Álarc mögött az RTL Klub

Vágólapra másolva!
A legkedveltebb film a hazai tévéknél a múlt héten a Zorro álarca volt, nézettségben csak az RTL szappanoperája tudta megverni. A TV2 a teljes lakosságnál még tartja magát, de az ötven alatti felnőtteknél - főleg este - simán nyer az RTL.
Vágólapra másolva!

Az év 38. hetében egyformán teljesített a két nagy kereskedelmi tévé: az RTL Klubot 24,6 százalék nézte általában, míg a TV2 24,5 százalékot hozott átlagban. Az MTV egyes csatornáját százból tizenhárom néző preferálta. A 18-49-es célcsoportnál viszont nem tudja megszorongatni a TV2 az RTL-t, mivel utóbbi közel öt százalékkal vezet, ha az egész napot tekintjük, és majdnem kilenc százalék a fórja, ha az ötven alatti nézőket és a főműsoridőt vizsgáljuk.

A kereskedelmi célcsoportnál nincs olyan elmeháborodott bukméker, aki akár egy forintot is fizetne a Barátok közt első helyére, lényegesen biztosabb az RTL-es szappanopera sikere, mint a cseppet sem humoros Oláh Ibolya helye a Heti hetes-ben. A Zorro álarcá-val az RTL vitte a második helyet is (százból 39 tévéző fiatal leste Banderast), és a nyári szünetből visszatérő Gálvölgyi-show is aratott. A Top 10-be a TV2 három műsort tudott bevinni, A szökés-t megverő Doktor House-t, a Halálos iramban című akciófilmet és a Született feleségek-et. Jó közönségaránnyal ment a Fókusz és a Kész átverés is, miközben a Cobra 11 csúnyán eltángálta a Napló-t. Az "ötödikes" kvíz kicsit javított, de így is halovány számokat szállít, a Jericho viszont méltó ellenfele tudott lenni a Gyilkos elmék-nek: csak a sorozathívők morgolódhatnak, mert két jó széria küzd egy sávban - de így van ez egy órával korábban is, mikor A szökés és Doktor House egymást gyepálják.

A teljes lakosságnál sem találtak legyőzőre Berényiék, pukkanhat a pezsgő a Rózsa presszóban: a legnézettebb epizódot 2 millió 232 ezer magyar látta. A Jóban Rosszban pozíciója sem rossz, jó 30 perccel korábban nyit, és 1,62 milliót ért el jobb estéjén: talán a magáról megfeledkező Damu kínos botránya is javított a nézettségen. 1,57 millió magyar nézte egy jobb estén a Fókusz-t, és nagyjából ennyi tévéző izgulta végig a Zorro álarca című filmet. 1,52 milliót jegyzett egy este az Aktív, ugyanakkor Doktor House az idősebbeknél sokkal népszerűbb, mint A szökés szereplői. A tízes listán (ahol minden műsorelem csak a legnézettebb részével szerepel) ott van még a Cobra 11, a Napló, az új Activity, és az Ilyenek voltunk című TV2-es nosztalgiaműsort is megnézte 1,34 millió honfitársunk. Nincs viszont a harmincban az Okosabb vagy, mint egy 5.-es?, és a Favorit is haldoklik: a 952 ezer néző nem lenne rossz egy délutáni sávban, de este kilenc körül ez csak 19,6 százalékos közönségarányt jelent, ami lehúzza a csatorna átlagát, és pont este, a filmek és komolyabb sorozatok előtt, gyenge felvezetőként.

Az MTV legnézettebb műsora a múlt héten a Híradó volt, 18-án este, ezt 935 ezren figyelték (a Tények 1,23, az RTL-es Híradó 1,14 millió nézőt hozott, szintén azon az estén). A Kékfény általában ott van az m1 házi Top 3-as listáján, ezúttal is második, 932 ezer nézővel. A lottósorsolás került még fel a dobogóra, 911 ezer reménykedővel, de jól tartja magát a Tűzvonalban című krimi is, jóllehet, nem ártana a sorozatnak, ha végre történne is valami benne, nem pusztán ellopott - és tökéletesen jelentéktelen, a sztori szempontjából érdektelen - kistáska után kotorásznának a kukákban a rend őrei. Vagy csak el lettünk kényeztetve a Drót-tal, a Kemény zsaruk-kal meg a 24-gyel?