Top 10: összenőtt szinkronhangok

2007.10.01. 16:24

Szabó Sipos Barnabás

Kivel nőtt össze? Ross doktorral, vagyis George Clooney-val, olyannyira, hogy a sorozatszerepnek köszönhetően csak azon egy alkalommal nem ő szinkronizálta a színészt, amikor (a pletykák szerint) olyan szinkronrendezőhöz kerül Clooney filmje (Viharzóna), aki nem ápolt felhőtlen viszonyt a színésszel. Bruce Willis később ismertetett esetéből is kitűnik, hogy a színésszel való "szinkron-összeolvadás" inkább a tévés szinkronokra jellemző. Nem csoda egyébként a jelenség, hiszen míg ha valaki mozifilmekben szinkronizál egy színészt, az is csak 6-8 alkalmat jelent, azonban egy sorozatszinkron, pláne, ha főszerepről van szó, akkor egy évad is 22 epizódnyi megjelenést biztosít, vagyis (elvben) fél évig heti egy alkalmat, s ez sokkal jobban összekovácsolja a magyar hangot az amerikai színésszel.

Azóta hol hallhattuk? A Vészhelyzet-es szerep óta, ha sorozatfőszerepet keresünk Szabó Sipos Barnabás szinkronográfiájában, akkor talán a Csillagkapu-s szerepvállalása a legnézettebb, mely sorozatba a 7. évad táján szállt be, amikor is Szervét Tibor intett búcsút a Richard D. Anderson alakította cinikus Jack O'Neillnek. A váltás, mivel rajongói sorozatról volt szó, ugyancsak keltett némi vihar, azonban Szabó Sipos Barnabás nagyon hamar el tudta fogadtatni magát, bizonyítva, hogy nem csak egy hangszínnel tud játszani.

----------------------

Sörös Sándor

Kivel nőtt össze? Thomas Magnummal, a bohém magánnyomozóval, aki Hawaii szigetén vetette meg a lábát, és a Columbo feleségéhez vagy a Charlie angyalai-nak Charlie-jához hasonlóan sosem látható Robin Masters birtokán tengeti aranyifjakhoz méltó napjait a ház mindenesével, Higginsszel. Tom Selleck, aki a Magnum miatt kénytelen volt lemondani Indiana Jones felajánlott szerepét piros Ferrarijával száguldozva olykor Agatha Christie-bonyolultságú ügyeket tud le, miközben bajuszpödörgetve, Sörös Sándor olykor cinikus orgánumán veszi számba a gyanúsítottakat.

Azóta hol hallhattuk? Sörös Sándor manapság nem szinkronizál sorozat-főszereplőket, azonban a híres-hírhedt magyar scifi-sorozatnak, az Űrgammák-nak volt az egyik főszereplője (Sziniszter) Szombathy Gyula mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK