Vágólapra másolva!
Az NBC szeretné elkészíteni a Knight Rider felturbózott, modernebb változatát: Michael és KITT újra akcióba lendül.
Vágólapra másolva!

A KITT-et "megszemélyesítő" Pontiacot már eladták, és David Hasselhoffról is csak részegen okozott botrányai kapcsán lehet hallani mostanában - a Knight Rider-ből azonban újra kultuszsorozat lehet, ha az NBC által felkért alkotók jól teszik a dolgukat. A történet ugyanis ma is megállja a helyét: egy titokzatos múltú férfi és egy (szinte) elpusztíthatatlan szuperjárgány egy rejtélyes alapítvány megbízásából old meg mindenféle bűnügyet.

Az eredeti sorozat 1982 és 1986 között futott az NBC-n - a csatorna vezetősége most bevallottan azért szedte elő, mert megirigyelte a Transformers című mozifilm sikerét. Elképzelésük szerint a Knight Rider-ből is lehetne hasonló sorozatot gyúrni, több "gonosz" kocsit is bevonva a történetbe. (Bizonyára vannak, akik még emlékeznek rá, hogy az eredeti szériában is szerepelt KITT-nek egy félresikerült testvére, bizonyos KARR.)

Az NBC még ebben a szezonban szeretne bemutatni egy kétórás pilotot, ami tévéfilmként is megállja a helyét. Ha a nézettség eléri a kívánt mértéket, KITT új modellje már jövő ősztől furikázhatja az új Michael Knightot. A sorozat producere a Narancsvidék-et is futtató Doug Liman lesz, a forgatókönyvet pedig David Andron jegyzi, aki a Raines című sorozatba is besegített.

A sorozat megvalósításánál bizonyára nem utolsó szempont a reklámozhatóság sem, hiszen a Transformers-t is szponzorálta a General Motors, a csatorna egy másik műsorában, a Hősök-ben pedig csupa Nissan közlekedik. Így valószínűleg az sem csak ízlés kérdése lesz, hogy az új KITT melyik autócég modelljei közül kerül ki.