Börtönbe kerülhet a Lost sztárja

Vágólapra másolva!
Több mint egyéves börtönbüntetés várhat a Lost-ban Ana-Luciát játszó Michelle Rodriguezre - úgy tűnik, a színésznő nem végezte rendesen a közmunkát, amire korábban ítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!

Rodriguezt 2005 végén tartóztatták le ittas vezetésért: először 60 nap börtönre ítélték, de aztán inkább 30 nap közmunkát és 2009-ig tartó próbaidőt szabtak ki rá. Emellett részt kellett volna vennie az alkohol veszélyeiről szóló oktatáson is, de a színésznő ezen nem jelent meg. Már ezzel kivívta a bíróság rosszallását, de egy pénteki meghallgatáson kipattant, hogy a közmunkát sem végezte rendesen.

Valójában egyetlen nappal van a baj, Rodriguez ugyanis leadott egy olyan papírt, amely azt igazolja, hogy 2006. szeptember 25-én közmunkát végzett - a színésznő később azonban azt mondta, ezen a napon nem a papír szerinti helyszínen, hanem New Yorkban tartózkodott.

Az ügyészség szerint meghamisította az igazolást, így most behívtak meghallgatásra két megyei seriffet is, akik elvileg a közmunka teljesítését felügyelték.

A színésznő nem kommentálta az esetet, de ügyvédje, Richard Beale úgy nyilatkozott, hogy bizonyára csak adminisztrációs hibáról van szó.

Mindenesetre ha a bíróság úgy találja, hogy Rodriguez nem végezte el maradéktalanul a rá kiszabott közmunkát (és ezzel tulajdonképpen a próbaidejét is megszegte), akkor egy több ezer dolláros büntetés mellett 477-től 537 napig terjedő börtönbüntetéssel is szembe kell néznie.