Még egy gyerektévé indul idén

Vágólapra másolva!
A Liberty Global európai tartalomszolgáltató vállalata, a Chellomedia, valamint a gyermekműsor-gyártó és jogtulajdonos HIT Entertainment bejelentették, hogy közös vállalkozásban elindítanak egy nemzetközi, óvodás korúaknak szóló csatornát. Idén őszre-télre ezzel már vagy húsz új tévét ígérnek különféle társaságok.
Vágólapra másolva!

Az Európában jelenleg 23 televíziós csatornát üzemeltető Chellomedia felvásárolta az óvodásoknak szóló csatornát, a JimJam-et, amely jelenleg Olaszországban a Sky Italia kábelszolgáltatón keresztül érhető el. A csatorna terjesztése itthon a Chellomedia leányvállalatán, a Zonemedián keresztül történik.

A kábel- és műholdas adások indulását Nyugat-és Kelet-Európa szerte ez év végére, Afrikában és a Közel-Keleten pedig 2008 első negyedévében tervezik. A vállalat tervei szerint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kivételével a későbbiekben a világ többi részén is fogható lesz majd a JimJam.

A JimJam csatorna jó pár kedvelt alkotást műsorra tűz, jön többek közt a Thomas és barátai, a Tűzoltó Sam, az Angelina Ballerina, a Pingu, a Bob the Builder és a Barney & Friends. Ezeken felül nemzetközi műsorszolgáltatóktól vásárolt, kisgyerekeknek szóló műsorok is megtalálhatóak lesznek a JimJam műsorkínálatában a tervek szerint.